Robert Neumann
23. ledna 2010 • 12:16

Hlouška chce opět St. Etienne

Autor: Robert Neumann, Ondřej Škvor
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po největším klenotu Slavie Adamu Hlouškovi znovu touží St. Etienne. Poté, co jej francouzský prvoligový klub neulovil v létě, se českého reprezentanta snaží získat teď. Ovšem ani tentokrát zřejmě neuspěje. Červenobílí nechtějí oslabovat kádr, nabízených 60 milionů korun odmítají, na spadnutí je totiž přestup obránce Čelůstky do Palerma.



„O Adama projevil opět velký zájem St. Etienne, ale postavili jsme se proti, protože by to uškodilo jeho sportovnímu vývoji. Ještě musí svou formu potvrdit ve Slavii. Klub je stejného mínění, proto k odchodu nedošlo,“ řekl Sportu Hlouškův manažer Pavel Paska.

„Chci se soustředit na výkony ve Slavii, to je pro mě teď priorita,“ reagoval Hloušek, který dal St. Etienne „košem“ podruhé během sedmi měsíců. I loni v červnu, kdy byl ještě hráčem Jablonce, dal přednost Slavii, která o něj s Francouzi sváděla bitvu.

„Cítím to stejně jako v létě. Chtěl bych zůstat ve Slavii, nabrat více zkušeností a odejít do zahraničí jako vyspělejší hráč,“ podotkl Hloušek.

V podobném tónu mluví i klub. Obhájce titulu na podzim vyklidil pozice na špici, odchod klíčového hráče by mu notně zkomplikoval plánovaný jarní útok na pohárové příčky. Už tak Slavii hrozí oslabení, v jednání je transfer obránce Ondřeje Čelůstky do italského Palerma.

Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útokuFoto Michal Beránek (Sport)


„Nebudeme Adama někam tlačit, je pro nás základním stavebním kamenem pro jaro,“ prohlásil nedávno sportovní ředitel Slavie Michal Šrámek.

Situaci kolem Hlouška sonduje dlouhodobě mnoho klubů, pokud nesejde z nastoupené cesty, bude jen otázkou času, kdy zmizí do ciziny. Jaro ale podle všeho odehraje v Edenu. I když…

„Nebudu říkat, že tady budu na sto procent, takovou jistotu nemá nikdo. Může se stát strašně moc věcí. Ovšem znovu opakuji, že jsem ve Slavii spokojený, chci v ní předvádět ještě lepší výkony než na podzim,“ dodal Hloušek.

Úplně jiné starosti než on má záložník Tijani Belaid, který si poté, co mu červenobílí oznámili, že o něj nestojí, hledá nový klub. Zatím marně, v tomto týdnu mu ztroskotalo angažmá ve francouzském Le Mans. Nyní mu svitla šance ve španělské Malaze.

Adam Hloušek (vlevo) a Ondřej Kušnír na tréninku fotbalové reprezentaceFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Belaid jedná s Malagou o půlročním hostování s tříletou opcí. Ještě ale nedošlo k dohodě klubů,“ uvedl hráčův agent Paska.

Zatímco Tunisan je na cestě z Edenu, opačným směrem možná zamíří Sergej Kisljak z Dynama Minsk, kterého Slavia v těchto dnech testuje. Defenzivní záložník, který se loni na podzim objevil v běloruském národním týmu, se uvedl výborně, ve včerejší přípravě s druholigovou Jihlavou (výhra 4:1) na umělé trávě v Edenu se prezentoval gólem a asistencí.

„O jeho kvalitách víme, chtěli jsme ho poznat osobně. Není náhoda, že je tady, právě pozici defenzivního záložníka potřebujeme posílit. Sergej ukázal, že má přehled, dal i gól,“ sdělil trenér Slavie Karel Jarolím.

Dvaadvacetiletý Kisljak je klíčovým mužem Minsku, v uplynulé sezoně nastoupil v drtivé většině zápasů včetně kvalifi kace o Evropskou ligu a nastřílel 9 branek (čtyři z toho z penalt). Další tři zásahy přidal v běloruské „jednadvacítce“, s níž se v červnu zúčastnil evropského šampionátu.

„Předpoklady, aby se u nás uplatnil, má,“ dodal Jarolím.

Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útoku
Adam Hloušek nastoupil proti Lille v útoku

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud