21. února 2010 • 08:28

Optimista Blažek: Loket mě bolí, ale ligu stihnu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná věc potkala Spartu týden před startem jarní části fotbalové ligy. V posledním přípravném duelu s Bohemians 1905 (1:0) se zranil gólman Jaromír Blažek (37) a kouč Jozef Chovanec nevyloučil možnost, že do utkání proti Příbrami nezasáhne. Sparťanskou obec musel uklidňovat sám Blažek.

 



Aktualizováno - Opora letenského celku odchytala v generálce první poločas a pak přenechala místo náhradníkovi Matúši Kozáčikovi.

Vůbec nebylo poznat, že se Blažek zranil. Vypadalo to na klasické střídání, ke kterým v přípravných utkáních dochází běžně.

Po utkání však padla z řad novinářů nevinná otázka, na kterou trenér Chovanec odpověděl více než překvapivě: „Jarda odešel ze hřiště z důvodu poraněného loktu.“

Je zranění vážné? Jak dlouho bude chybět? Na tyhle otázky letenský kouč v sobotu večer (před vyšetřením) odpovědět nedokázal.

„Ale je třeba pracovat s myšlenkou, že na první utkání nebude připraven,“ upozornil.

Ve sparťanském publiku začala panovat nervozita. Nakonec ji ale potlačil samotný Blažek oficiálním vyjádřením na klubových stránkách.

„Na jednom z tréninků jsem si bolestivě narazil loket. Přesto jsme se rozhodli, že v sobotu proti Bohemians nastoupím, ale na druhou stranu nebyl důvod, abych odehrál celé utkání, nechtěli jsme nic riskovat. Pevně věřím, že na zápas s Příbramí budu připraven," uvedl zkušený brankář.

Blažek není jediný ze sparťanů, koho trápí zdravotní problémy. Dalším je defenzivní záložník Luboš Hušek, který nehraje od španělského soustředění. „Proto jsme proti Bohemce nemohli hrát v ideálním složení,“ řekl Chovanec.

Ve středu zálohy se objevili Vacek s Kuckou, ale svého šéfa nepřesvědčili. „Nepodali takový výkon, jaký jsme od nich očekávali. Spolupracovali s problémy, zřejmě vinou špatné komunikace se příliš nezapojovali do přechodové fáze a zakončení.“

Kvůli zranění nemohl hrát od začátku ani Igor Žofčák, který měl podvrtnuté koleno. Na hřišti se objevil na pár minut. A kondici stále dohání Jiří Kladrubský. „Trénuje víc než ostatní, ale stále není stoprocentně fit,“ prozradil Chovanec.

Ten má poslední týden na to, aby s týmem zapracoval na nedostatcích a poté už naostro vletěl do ligového zápasu s Příbramí.

„Máme nad čím přemýšlet. Jsou zde nějaké věci, které musíme doladit. Věřím však, že příště předvedeme lepší výkon,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud