24. února 2010 • 14:08

Teprve teď začneme skládat účty, říká Chovanec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta Praha před startem jarní sezony svoje původní plány z podzimu nezměnila. Cílem je stále zisk mistrovského titulu a po dvou letech by také chtěla slavit vítězství v domácím poháru.



Trenér a sportovní manažer Jozef Chovanec na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že tým se přes zimu dostatečně posílil a kvalitní příprava by se měla zúročit, aby se obě trofeje vrátily na Letnou.

Podle Chovance měla příprava odpovídající úroveň. "Měl jsem z ní dobrý pocit, stejně jako z toho, kteří hráči přišli. Jediným nedostatkem byla některá zranění, především u Huška. Teď je čerstvě zraněn také Kucka," prohlásil kouč.

"Teď ale teprve přichází rozhodující období a hráči mohou prodat, co v posledních týdnech natrénovali. Teď teprve začneme skládat účty," uvedl trenér před víkendovým startem ligového jara.Letos bude jaro nebývalé nabité. Liga i pohár budou končit za dva a půl měsíce, což může soutěže ovlivnit.

"Měli bychom zvládnout obě soutěže. Jsme na časté zápasy zvyklí z evropských pohárů a máme k dispozici i dost široký kádr," uvedl Chovanec, podle kterého je základním cílem stále liga.

"Samozřejmě bychom rádi získali obě trofeje, ale to se nedá naplánovat a podobné cíle budou mít i další soupeři. Ke všem chováme potřebný respekt," řekl trenér.

Podle kapitána Tomáše Řepky nezasáhnou do boje o titul pouze Teplice a Sparta, týmy z prvních dvou míst tabulky, ale také čtyři další kluby. "Do hry se může zapojit Baník, Jablonec, Mladá Boleslav a možná i Slavia," jmenoval případné konkurenty.

Spartu, která odstartuje ligu v sobotu doma s Příbramí, posílili během zimy především Libor Sionko a Erich Brabec.

Akvizicí do budoucna by měl být útočník Miloš Lačný, v kádru se i po zimě udrželi tři vlastní dorostenci - záložník Ladislav Krejčí, Milan Jurdík a Roman Polom. Z podzimního kádru odešli útočníci Jan Holenda a Rus Alexandr Prudnikov, jenž se vrátil domů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud