26. února 2010 • 11:06

Bývalý sparťan Drobný pomůže Bohemians Praha

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Václav Drobný se po téměř tříleté odmlce opět vrací na české prvoligové trávníky. Na jaře bude nastupovat v dresu Bohemians Praha. S posledním celkem Gambrinus ligy se domluvil na půlročním angažmá. Do střížkovského klubu přišel i gólman Rodinger ze Slovanu Bratislava.



Nastupoval v Anglii, Francii, naposledy na Slovensku. Nyní se Václav Drobný vrací coby amatér do Bohemians Praha. „Potřebuju hlavně hrát, strach z boje o záchranu nemám,“ říká devětadvacetiletý obránce, mistr Evropy do 21 let z roku 2002.

Nové angažmá získal celkem náhodně. Šel si zahrát zimní turnaj za Blšany a potkal trenéra brankářů střížkovského klubu Jana Klímu. „Dali jsme se do řeči a domluvili se, že s nimi začnu trénovat,“ vysvětluje Václav Drobný čtrnáct dní staré setkání.

„Dva týdny už s námi trénuje. Slibujeme si od něj zkvalitnění naší defenzivy, jeho zkušenosti pro nás jsou k nezaplacení,“ potvrzuje sportovní ředitel klubu Josef Jícha.

Bývalý obránce Štrasburku, Aston Villy či pražské Sparty přichází do pražského klubu coby amatér.

„Ve Spartaku Trnava jsem se vyvázal ze smlouvy a teď jsem na amatérské bázi,“ přiznává. S novým klubem se dohodl na spolupráci do léta. „Poté si sedneme a vše vyhodnotíme,“ dodává Jícha.

Drobný naposledy působil na Slovensku. Jenže podzim promarodil. Trápila jej únavová zlomenina.

„Celý leden jsem se připravoval sám a čekal na nabídku. Objevily se nějaké ze zahraničí, ale nebyly pro mě tak lákavé, abych kvůli nim zase vycestoval,“ prozrazuje stoper, jenž preferoval nabídku z nejvyšší soutěže a chtěl rovněž zůstat co neblíže hlavnímu městu.

Dva týdny trénoval i s druholigovým Mostem, ale ruce si nakonec nepodali. I proto je nyní rád za nabídku aktuálně šestnáctého celku Gambrinus ligy. „V mojí situaci potřebuji především hrát a získat zpátky herní praxi. Strach nemám.“

Své nasazení v sobotním zápase s mistrovskou Slavií však příliš reálně nevidí. „Myslím, že ještě nedorazila transferkarta. Jestli se to nestihne během pátku, asi hrát nebudu. Ale na další utkání s Teplicemi už chci být stoprocentně nachystaný.“

To další nový muž v kabině Bohemians Praha, brankář Dominik Rodinger, hrát může. Gólmana získal klub na hostování ze Slovanu Bratislava.

„Oba patří k tomu lepšímu, co máme v kádru. Zda nastoupí? To nechávám na trenérovi, ale připravený bude,“ poznamenává k další posile Jícha.

Rodinger již před časem působil v Bohemians 1905, za které nastoupil ve druhé lize. Přes Teplice a Xaverov se dostal i na Střížkov, tam se však tehdy neprosadil. Nyní se přes Slovensko vrací zpět.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud