Jiří Fejgl
26. února 2010 • 13:23

Stanislav Vlček: Zase se směje. Přijdou góly?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápil se, trápil – a jeho Slavie s ním. Kapitán úřadujícího mistra Stanislav Vlček na podzim (ač byl představen jako pompézní posila) seděl většinou na lavičce náhradníků. Ničily ho chmury, nedával góly, hrál příšerně. „Ale teď má zase úplně jinou náladu,“ všiml si během zimní přípravy kouč Karel Jarolím. Projeví se útočníkův rozlet během jarní části fotbalové ligy, která startuje už zítra?



„Standa se zase směje,“ potěšilo Jarolíma.

Na podzim to bylo totiž úplně jinak. Jeden z nejpříjemnějších – a také nejsledovanějších, jde přece o reprezentanta – hráčů ligy byl v hodně špatné náladě.
„Dokonce jsem přemýšlel, že s fotbalem skončím,“ vyprávěl forvard, jenž Slavii vystřílel v památné kvalifikaci proti Ajaxu Amsterdam zatím jediný postup do Ligy mistrů. „Standa si všechno moc bere,“ doplnil to trenér.

Ale pozor, už na konci podzimu byl znát jistý posun. Vlček se zase přesunul do základní jedenáctky, v posledním utkání Evropské ligy se trefil na hřišti výborného Lille. V české soutěži přitom v první půlce programu nezacílil do černého ani jednou.

Slávistický útočník má za sebou nepovedený podzim
Slávistický útočník má za sebou nepovedený podzim


Zato měl černé myšlenky, o kterých teď však již jen šprýmuje: „Aspoň máme v Edenu pohodlné lavičky.“

I tenhle výrok svědčí o změně. „Myslím, že se Standa ještě ukáže,“ varoval soupeře Jarolím, muž, který hodně stál o Vlčkův návrat z angažmá v belgickém Anderlechtu Brusel.

Potvrdí kanonýr (tedy ne podzimní) trenérova slova?


Zítra čtěte: Příběh Ericha Brabce

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud