Richard Šíma
28. února 2010 • 18:58

A zase Ordoš! Kanonýr jistil výhru Olomouce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejnebezpečnější muž olomoucké sestavy Michal Ordoš rozhodl o tom, že Sigma jarní ligovou premiéru proti Slovácku zvládla. Vstřelil svůj devátý gól této sezony, čímž se dotáhl na elitního střelce Gambrinus ligy Marka Kuliče, a určil výsledek duelu. Hanáci vyhráli 1:0.



Ačkoliv Slovácko vstoupilo do jarní části sezony s cílem zachránit ligu, pohled na sestavu Mazurova týmu před utkáním v Olomouci budil údiv. Švancara zůstal na lavičce a Zelenkovo jméno scházelo v zápisu o utkání úplně. Bývalý reprezentant dostal volno, stal se totiž potřetí otcem.

Hned se to začalo hemžit spekulacemi. Proč hlavní hvězdy nehrají? Kvůli potížím uvnitř týmu? Švancaru sice před startem jara trápily zdravotní obtíže, ale podle prognóz měli oba dva hrát. „Byl jsem sice stoprocentně připraven hrát, ale trenér rozhodl, že budu náhradník,“ pravil Petr Švancara.

„Samozřejmě bych chtěl hrát od začátku, ale bez jakýchkoliv problémů respektuju rozhodnutí trenéra. A víc bych to nechtěl komentovat. Pak z toho vzniknou takové ty spekulace, že mezi mnou a trenérem je nějaký problém, znáte to. A přitom žádný není, všechno je úplně v pořádku,“ ujistil Švancara.

„Měli jsme nějaký plán, jak Olomouci v jejím prostředí čelit, a Petr nám do té koncepce prostě nepatřil. To je celé,“ vysvětlil Josef Mazura absenci jednoho z nejzkušenějších hráčů svého týmu.

Michal Hubník (uprostřed) střílí na branku Slovácka.

Michal Hubník (uprostřed) střílí na branku Slovácka, akci přihlíží obránci Slovácka René Formánek (vlevo) a Pavel Němčický. Michal Hubník (uprostřed) střílí na branku Slovácka, akci přihlíží obránci Slovácka René Formánek (vlevo) a Pavel Němčický.Foto ČTK


Do hry se Švancara dostal až ve chvíli, kdy Olomouc po dlouhém marném dobývání obrany Slovácka přece jen vstřelila gól. Díky tomu, že Petr byl u míče dřív než vybíhající Filipko, a odcentroval před prázdnou branku přesně k Ordošovi.

„Mercedes! Mercedes!“ rozhulákal se kotel fans z Uherského Hradiště a Švancara vběhl na hřiště. Vyzkoušel na olomoucké obránce několik fintiček, ale žádná se neujala. „Snažil jsem se, ale nepodařilo se mi nic,“ konstatoval Švancara po utkání.

To Lukáš Zelenka na Hanou s mužstvem vůbec nepřicestoval. „Narodilo se mu třetí dítě, a to dostalo před utkáním v Olomouci přednost,“ vysvětlil Mazura. Na otázku, jestli po prohraném utkání nelituje, že se v klubu rozhodli hráče uvolnit, odvětil: „Lituju toho, samozřejmě že bych chtěl, aby hrál.“

Souhn 17. kola: Teplice napodobily Spartu, Jablonec jde do čela »

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka po utkání poznamenal, že jej značně pozměněná sestava soupeře příliš nepřekvapila. „Máme na jižní Moravě své zvědy, takže jsme leccos věděli. Možná jedno jméno bych tipnul jinak, ale jinak nastoupil soupeř v sestavě, kterou jsme očekávali,“ pravil kouč.

Slovácko se po překvapivé výhře Kladna v Mladé Boleslavi zase o kousek přiblížilo sestupovým příčkám. „Udělali jsme přitom ve druhém poločase jen jedinou chybu, a ta nás stála gól. Naše šance jsme přitom využít nedokázali. Proto jsme prohráli, více k tomu nemohu říct,“ poznamenal trenér 1. FC Slovácko.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 57. Ordoš. Rozhodčí: Damková - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Dreksa. Diváci: 4774.

Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava - Hubník (78. Bajer), Ordoš, Petr (86. Nuc) - Šultes (81. Schulmeister). Trenér: Psotka.
Slovácko: Filipko - Němčický, Formánek, Košút, Randa - Kordula (81. Perůtka) - Fujerik (71. Nečas), Svízela (60. Švancara), Abrahám, Cleber - Ondřejka. Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud