Michal Petrák
28. února 2010 • 19:06

Kladno šokovalo Boleslav. Rozhodlo už ve 4. minutě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladno zlomilo kletbu. Tým z města ocelových hutí ještě nikdy v prvoligové historii svého středočeského rivala neporazil – a jediný bod získalo Kladno proti Mladé Boleslavi na jaře 2007 za remízu 0:0. Tentokrát se však kladenští radovali z vítězství, a nastartovali tak úspěšně svou jarní pouť za záchranou.



Bylo to jako střetnutí tanečníků s dělníky. Zatímco boleslavští technici si hráli s míčem a do koncovky se dostávali až v závěru zápasu, hráči Kladna jednou udeřili a vítězství pak hájili s nezměrnou bojovností a pracovitostí.

Klíčový moment zápasu přišel už ve čtvrté minutě – Tomáš Strnad si naběhl na odražený a za obranu navrácený míč po standardce a pohotovou střelou překonal gólmana Miroslava Millera. „S Víťou Benešem jsme viděli, že Patrik Šilhan bude vracet dlouhý balon, tak jsme se vrátili za obranu. Byli jsme tam sami dva a já jsem mu to vzal i s nohou,“ smál se po utkání blonďatý středopolař.

Byla to jediná rána hostujících hráčů, která v první půli mířila na domácí bránu. A stačila jim.

Kladno nastoupilo v rozestavení 4 – 1 – 4 – 1 a po vstřelení gólu se zatáhlo do důsledné defenzivy. Prostor před obranou čistil všudybyl Strnad, dva boleslavští střední záložníci, Ludovic Sylvestre s Lukášem Opielou, si s jeho důrazem nevěděli rady a dlouhé míče, které létaly před kladenskou bránu, spolehlivě odklízeli stopeři Patrik Gross a Vít Beneš.

Souhn 17. kola: Teplice napodobily Spartu, Jablonec jde do čela »

„Venku musíme hrát agresivně a napadat soupeře. Věděli jsme, že jsou kombinačně strašně silní, že si to budou strkat po zemi. Kdybychom je nedostupovali, neměli bychom dneska šanci,“ vysvětloval plán Strnad.

Boleslav navíc marně hledala ofenzivní nápady. „Gól jsme dostali brzo, zarazilo nás to. Čekali jsme, že zalezou, ale i tak jsme to měli těžké,“ pokyvoval záložník Ondřej Zahustel, který v osmnácti letech nastoupil ke svému prvnímu ligovému utkání.

V prvním poločase kladenští komplikovali domácím hru i dlouhými míči na Patrika Šilhana. Ten chodil důrazně do hlavičkových soubojů s modrobílými stopery a často byl úspěšnější. „Předpokládal jsem, že bude rozhodovat první branka. Bohužel jsme ji inkasovali my a naši hráči pak znervózněli. Nedařila se nám kombinační hra a dlouhé míče byly také bez úspěchu,“ krčil rameny domácí kouč Karel Stanner.

Ve druhé půli se však kladenská hráz začala drolit. Hráči se znakem škodovky na hrudi vířili kolem pokutového území hostů, v některých pasážích zápasu je v něm zamkli jako při házené. Kladnu evidentně docházely síly. „V první půli jsme s nimi běhali po celém hřišti, to sebere síly. Já jsem posledních dvacet minut byl chodec, měl jsem toho plné kecky,“ odfoukl si Strnad.

Tlak mohla Boleslav zúročit v 87. minutě, kdy se Sylvestre přichomýtl úplně sám k míči u značky pokutového kopu, trefil však pouze břevno. Kdyby zápas trvat sto dvacet minut místo devadesáti, domácí by skóre téměř jistě otočili.

Takhle však Kladno svůj náskok statečně ubojovalo...

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 0:1 (0:1)

Branka: 4. Strnad. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Jiřík. ŽK: Sylvestre, Kulič - Novotný, J. Procházka, Zachariáš. Diváci: 3021.

Mladá Boleslav: Miller - Kalina (83. Tafat), V. Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel (86. Bořil), Sylvestre, Opiela, Poláček - Kulič, Chramosta (68. Táborský). Trenér: Stanner.
Kladno: Tesař - Mráz, Gross, Beneš, J. Procházka - Strnad - Bartoš, Szabo, Zoubek (73. Lička), Novotný - Šilhan (62. Zachariáš). Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud