6. března 2010 • 18:08

Brno na jaře září, vyhrálo i na Slovácku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka doplatili v zápase s Brnem na špatnou koncovku a po prohře 0:2 jsou na jaře dál bez bodu. O výsledku rozhodla v 63. minutě branka nové posily ze Slovenska Hodka, v závěru přidal druhý gól Došek.



Slovácko ani v devátém vzájemném zápase za sebou Brno neporazilo a už šest ligových kol čeká na vítězství.

Brňané bez svého dirigenta Polácha se zatáhli hned od prvních minut do obranné linie a spoléhali jen na ojedinělé protiútoky a hlavně nakopávané míče. Za nimi většinou marně spurtoval útočník Tomáš Došek, neboť nepřesné přihrávky stačili zadáci Slovácka zpracovat a rozehrát do dalšího útoku.

Více než dvacet minut odolávali Brňané místy až drtivému tlaku soupeře. Domácí útočníci se ale do bezprostřední blízkosti brněnské branky často nedostávali a střely z větší vzdálenosti brankář Bureš zneškodnil.

Ve 22. minutě po Urbánkově rohovém kopu hlavičkoval Košút do tyče a následnou dorážku Bureš chytil. Brněnští fotbalisté brzy poznali, že s pouhou defenzívou nevystačí. Postupně se vytáhli do útoku, středová řada srovnala se soupeřem krok. Akcím ale chyběla v mrazivém počasí přesnější kombinační souhra.

Až v závěru poločasu se dvakrát dostal k zakončení Hodek, který v zimní přestávce přišel z Petržalky. Poprvé trefil jen obránce Košúta a podruhé stačil jeho střelu zblokovat Němčický. O minutu později střelu obránce Husára stačil s námahou brankář Filipko vyrazit.

I do druhého poločasu vstoupilo Slovácko s ofenzivně laděným fotbalem. Stejně jako v prvním poločase si však neporadilo s pozorně hrajícími zadáky soupeře. Brňané se častěji pokoušeli o protiútoky, nebezpečím zaváněl zejména v 57. minutě průnik Kalabišky po levé straně, který zcela volný Hodek zakončil střelou nad branku.

Stejnou akci si tatáž dvojice zopakovala v 63. minutě, kdy už Hodek protlačil přes brankáře Filipka míč do sítě. Gólman vehementně protestoval, že byl před inkasovaným gólem faulován, a dostal žlutou kartu. Po inkasované brance se dostal domácí tým do herní křeče. Brňané se chytře zatáhli do obrany a kontrolovali hru. Slovácko hrálo velmi chaoticky a brankáře Bureše vážněji neohrozilo. Naopak v nastaveném čase po hrubé chybě zadáků se ocitl zcela volný Došek před Filipkem a pohodlně přidal druhou branku.

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:2 (0:0)
Branky:
63. Hodek, 90.+3. T. Došek. Rozhodčí: Královec - Čecháček, Handlíř. ŽK: Filipko, Ondřejka, Urbánek, Kuncl - Dvorník, Dostálek, Bureš. Diváci: 5235.
Slovácko: Filipko - Kuncl (80. Chmelíček), Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik (57. Nestorovski), Perůtka, Zelenka, Urbánek (84. Cleber) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Mazura.
Brno: Bureš - Jílek, Dvorník, Trousil, Husár (52. Okleštěk) - Dostálek, Křeček, Hodek (89. Huška), Kalabiška - Došek, Rabušic (73. Borák). Trenér: Beránek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud