6. března 2010 • 18:12

Radost na dálku. Klokani bez fanoušků vyhráli

Autor: ČTK, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 se museli v 18. kole Gambrinus ligy na Strahově obejít bez podpory fanoušků, ale i před prázdnými tribunami dokázali porazit Olomouc. Tři body zajistily "klokanům" už v prvním poločase trefy Kaufmana a Štohanzla.



Fanoušci Bohemians se sešli místo na Strahově v Ďolíčku, kde pro ně klub přichystal velkoploušnou projekci.

V tíživém tichu bez podpory diváků se ale nakonec na stadionu Evžena Rošického nehrálo.Domácí hnaly vytrvale dopředu hlasivky osmi fanoušků v zelenobílých barvách.

„Podle směrnic mohlo na utkání přijít sto osob. Tuto kvótu jsme ani nenaplnili,“ vysvětlil ředitel klubu a zároveň tiskový mluvčí Lukáš Přibyl. „A nikdo není psáno, že by tito lidé nesměli fandit,“ přivítal oddané příznivce. „Lístek jsme neprodali ani jeden,“ doložil, že svazové opatření neporušili.

Radost po zápase mělo i několik fanoušků, kteří se dostali na StrahovFoto Michal Beránek (Sport)


Osm povzbuzujících atmosféru zachránilo. „Stáli za naší lavičkou, ani jsem nevypozoroval, že se hraje bez diváků,“ nadsadil trenér hostů Zdeněk Psotka. „Na podzim jsem tu hráli se Střížkovem a bylo to stejné,“ dodal. Hráčům však bouřlivá hrdla chyběla. „Jednou jsme to už zažil v Německu a to není zápas, to je trénink,“ povzdechl si obránce domácích Marek Nikl.

"Klokani" Sigmu neporazili už devět let, ale tentokrát začali hodně zostra, přestože se kouč Pavel Hoftych musel obejít bez potrestaných útočníků Hartiga a Ibragimova. Spoluhráči je dobře zastoupili a potvrdili, že se důraz na ofenzívu v zimní přestávce vyplatil.

Fanoušci Bohemians 1905, kteří museli duel s Olomoucí sledovat jen na obrazovce, se radují z gólu
Fanoušci Bohemians 1905, kteří museli duel s Olomoucí sledovat jen na obrazovce, se radují z gólu

Na trávník, který pokrýval slabý sněhový poprašek, vyběhl v domácí sestavě i Rychlík, pro nějž to byl jubilejní dvoustý ligový souboj. Vršovický celek začal ofenzivněji a odměna na sebe nenechala dlouho čekat.

Již v desáté minutě vypálil z dálky přízemní střelu Štohanzl, gólman Lovásik míč stačil jen vyrazit před Kaufmana a ten zblízka pohodlně otevřel skóre.

Hosté hru rychle vyrovnali a byli častěji na soupeřově polovině, chybělo jim ale zakončení. Naopak domácí byli nebezpeční. Ve 24. minutě z dobré pozice střílel domácí Škoda, ale i on namířil jen na Lovásika.

Až pět minut před poločasem Štohanzl našel zcela volného Škodu, jeho slabou ránu Lovásik vyrazil, ale Štohanzl míč napodruhé nekompromisně poslal do sítě.

Jan Štohanzl (vlevo ve žlutém) z Bohemians 1905 překonal brankáře Olomouce Tomáše LovásikaFoto Michal Beránek (Sport)

Po přestávce měli hosté častěji míč na svých kopačkách, ale pozornou a důraznou obranu dirigovanou zkušeným Niklem ničím nepřekvapili. Naopak každá akce průbojných útočníků Škody s Bálkem znamenala pro Hanáky velké nebezpečí.

Až po hodině hry se hosté dostlali do šance, ale gólman Sňozík pohotově kryl Schulmeisterovu střelu zblízka. V závěru si poradil i tvrdou střelu Ordoše. Vršovičtí mohli ještě zvýšit, ale Lovásik Pávkovu střelu z dálky vytáhl na roh.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (2:0)
Branky:
10. Kaufman, 40. Štohanzl. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Marek. ŽK: Bálek, Rychlík - Schulmeister. Hráno bez diváků.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl (76. Kotyza), Kaufman (90. Cissé), Pávek, Bartek - Škoda, Bálek (67. Lukáš). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej (89. Komárek) - Schulmeister (81. Štěpán), Kaščák, Hořava (31. Vašíček), Petr - Ordoš, Rossi. Trenér: Psotka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud