7. března 2010 • 12:43

Slavii čeká další celek ohrožený sestupem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po tříbodovém zisku v prvním jarním kole na hřišti Bohemians Praha se fotbalisté mistrovské Slavie Praha utkají s dalším celkem ohroženým sestupem. Do Edenu přijedou v pondělí k dohrávce 18. kola České Budějovice, kterým se v poslední době na hřišti Slavie nedaří. Poslední tři zápasy Pražané vyhráli a navíc ani jednou neinkasovali. V jejich dresu by měl ve svém čtyřstém prvoligovému zápase nastoupit Stanislav Vlček.



Slavii půjde o udržení kontaktu s čelem tabulky a trenér Karel Jarolím varoval před jakýmkoliv podceněním soupeře.

"V zimní přestávce se hodně posílil. A že bude nebezpečný pro každého, to ukázal hned v prvním zápasu proti vedoucím Teplicím, kterým sebral body (za remízu 0:0). Hrajeme ale doma a výhru ze Strahova musíme před svými fanoušky potvrdit dalším tříbodovým ziskem," řekl slávistický kouč.

Na již tak širokou marodku mu ale přibyl jeden ze stavebních kamenů základní sestavy. Přetržené zkřížené kolenní vazy vyřadily na celou jarní část soutěže reprezentanta Adama Hlouška, který v den zápasu absolvuje v Mnichově operaci.

"Musíme se s tím vyrovnat, i když je to ztráta velice citelná. V týdnu jsme zapracovali na nedostatcích, které v naší hře byly v prvním jarním zápasu proti Bohemians Praha. Tím byly hlavně problémy v obranné fázi," podotkl Jarolím.

Naproti tomu Petr Trapp, který nedohrál první jarní zápas, už s týmem trénuje, ale jeho nasazení do souboje proti Jihočechům je nejisté.

Trenér českobudějovického celku Jaroslav Šilhavý tuší, že jeho mužstvo to bude mít v Edenu těžké.

"Uvědomujeme si sílu soupeře, který na domácím stadionu před početným publikem body nerozdává," řekl Šilhavý, jehož celek dělí jen bod od pásma sestupu.

Slavia podle něj zápasem proti Bohemians Praha dokázala, že boj o čelní pozice v tabulce myslí vážně.

"Přestože její sestava není tak konsolidovaná jako v minulosti, určitě má v kádru značné individuality, které mohou rozhodnout zápas," dodal Šilhavý.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Senecký - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Janda, Ragued, M. Černý - Šenkeřík, Vlček.

Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Krob - Stráský, Černák, Otepka, Riegel, Šíma - Meszároš.

Absence: Hloušek, Kaufman, J. Černý, Hošek, Vomáčka (všichni zranění) - Jarabica (zranění), Volešák (dohoda klubů), Mezlík, Benát (oba nejistý start).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud