7. března 2010 • 16:55

Hubená výhra. Sparta zdolala Kladno po penaltě

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se dotáhli na čelo tabulky Gambrinus ligy díky hubené výhře nad Kladnem (1:0). Té dosáhli po pokutovém kopu Igora Žofčáka. Letenští zůstávají neporaženi v lize už jednadvacet utkání.

 

 



Igor Žofčák a jeho radost po proměněné penaltě.Foto Barbora Reichová SPORT

Kladno ve strahovském vyhnanství mělo chuť na druhé překvapení v řadě, ale na rozdíl od utkání v Mladé Boleslavi chyběl jeho hře moment překvapení.

Sparta nastoupila na rozdíl od premiéry v takřka kompletní sestavě a měla od první minuty herně navrch. Na tvrdém povrchu ale nedokázala dlouho najít způsob k překonání domácí houževnaté defenzivy.

Na jejím kontě přibývaly jen rohy a také nepřesné či slabé střelecké pokusy, v nichž vynikal především aktivní Kucka.

Sparta ale mohla mít klid, pokud by se prosadila v první velké šanci, kterou měla v šesté minutě po proniknutí Žofčáka do šestnáctky, jenže jeho pokus šel mimo, stejně jako zakončení Brabce ve 24. minutě.

Domácí se soustředili na obranu, ale několikrát už před poločasem sparťany pořádně pozlobili, především pak po hrubkách obrany. Kušnírovu zpětnou přihrávku ale dokázal včasným vyběhnutím před Šilhanem zlikvidovat Blažek, Zoubkovi zase při dalším brejku vzal míč Řepka.

Erich Brabec ze Sparty málem svoji kopačkou zasáhl hlavu kladenského Víta Beneše, přihlíží Václav Kadlec.Foto Barbora Reichová SPORT

Sparta přitlačila až v závěru poločasu a ve 42. minutě se zřejmě správně dožadovala penalty za sražení Kucky, ale sudí Makovička nechal pokračovat a Wilfried i Kadlec své šance zahodili.

Těsně před přestávkou se ale hosté výhody penalty přece jen dočkali: brankář Tesař stáhnul Kušníra a exekutor Žofčák se nemýlil.

Kladno začalo druhý poločas zhurta, v 53. minutě bylo po autovém vhazování blízko vyrovnání, ale Benešovu povedenou hlavičku do šibenice brankář Blažek skvěle vyrazil.

Od té chvíle bylo fotbalu k vidění pomálu - Sparta hrála opatrněji, Kladno se zase nedokázalo prosadit, protože se do ofenzivy zapojovalo příliš málo hráčů.

Dramatická závěrečná zápletka přinesla nakopávané míče ze strany domácích, hosté vsadili na důraznou defenzivu a brejky mladíků Lačného a Třešňáka, ovšem branku už ani jedna strana vstřelit nedokázala.

Sparta se dotáhla bodově na vedoucí Teplice, Kladno zůstane i po tomto kole předposlední.

Kladno - Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 45. Žofčák z pen.
Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pospíšil.
ŽK: Bartoš, Szabo, Beneš - Žofčák, Lačný, Vacek, Sionko.
Diváci:
1780.

Kladno: Tesař - Mráz, Gross, Beneš, Hajník (76. Zachariáš) - Strnad - Bartoš, Szabo, Zoubek, Novotný - Šilhan.

Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek (85. Třešňák), Kucka, Žofčák - Kadlec (69. Lačný), Wilfried (73. Hoheneder).

Oba jdou do souboje jinak, kladenský Ondřej Szabo a sparťan Kamil Vacek (vpravo).
Oba jdou do souboje jinak, kladenský Ondřej Szabo a sparťan Kamil Vacek (vpravo).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud