Pavel Janega
13. března 2010 • 22:05

Plíšek: Zlomená noha nás všechny zmrazila

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Slávistický forvard Riste Naumov se svíjel na zemi v bolestech a držel si zlomenou nohu. Nebyl to pěkný pohled. Televize dokonce odmítla záběry z ošklivého zranění opakovat. Ostatní hráči byli vystrašení. Nevěděli, co mají dělat. A bylo jasné, že zlomená holeň ovlivní průběh hry.



„Kdyby k tomu nedošlo, tak se hrál zcela jiný fotbal,“ myslí si Karel Jarolím, trenér fotbalové Slavie. „Zranění ovlivnilo průběh hry, která byla hodně rozkouskovaná.“

Souboj Slavie s Teplicemi jsme sledovali ONLINE »

Pro Naumova přijela až na hrací plochu sanitka, která jej okamžitě odvezla do nemocnice na operaci. Následné vyšetření prokázalo, že utrpěl zlomeninu bérce.

Masakr! Místo fotbalu jatka »

„Jedná se o zlomeniny kosti holenní a/nebo kosti lýtkové. Zlomenina se projevuje otokem, hematomem, deformitou končetiny, značnou bolestí a neschopností pohybu, v případě otevřené zlomeniny krvácející ránou,“ píší stránky lekari-online.cz.

VIDEO - Na zranění Risteho Naumova se můžete podívat zde:



Když Naumovova polovina nohy začala ve vzduchu plandat, bylo jasné, že ne všichni se vydrží na trápení hráče dívat po celou dobu. „Měkčí povahy to výrazně ovlivnilo. Je to hodně nepříjemné. Snad už se nikdy nic podobného nestane,“ doufá Jarolím.

Klein odrovnal Naumova. Ale zákeřné to nebylo, řekl »

Ten se snažil o přestávce své svěřence uklidnit a mluvit raději jen o fotbale. „Něco jsme si k tomu krátce řekli, ale spíš jsme se věnovali taktice,“ prozradil slávistický kouč. „Stejně jsme však neměli šanci dostat se do tempa, přitom šance na to, abychom zápas rozhodli, jsme měli.“

Podobné problémy měl také jeho kolega Jiří Plíšek z Teplic. „Vždycky hrajeme o body. Ale v ten moment si každý uvědomí, že zdraví hráčů a jejich stav je důležitější než nějaká výhra,“ řekl.

Zároveň vyzdvihl morálku svého týmu, jak se dokázal se situací poprat, přestože podle jeho slov „hráči i fanoušci byli po zranění Naumova doslova zmraženi“.

„Chtěl bych zraněným popřát hodně, hodně brzké uzdravení. To je v tuhle chvíli nejdůležitější,“ dodal Plíšek.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud