14. března 2010 • 17:08

Hotovo za pět minut, Plzeň rozstřílela vršovické klokany

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň dál zůstává ve hře o poháry. Ve Štruncových sadech porazila Bohemians 1905 s přehledem 3:0 a poskočila na pátou příčku. O své výhře rozhodla Viktoria v prvním poločasé, kdy se prosadila dvakrát během pěti minut.



Zkoprnělí „klokani“ se vzchopili až po pauze, v závěru však inkasovali ještě jednou. Ve všech gólech měl prsty kapitán Pavel Horváth.

Dva zásahy v rozmezí pěti minut byly klíčem výhry Plzně. Nejprve si dal vlastence Jindřišek, vzápětí se prosadil Ševinský. Pražany pak „dorazil“ v nastaveném čase střídající Krbeček. Viktoria tak dál útočí na poháry.

„Jsem rád, že jsme navázali výkonem na zápas v Teplicích. Byli jsme lepší,“ pochvaloval si trenér vítězů Pavel Vrba. Jeho svěřenci v první poločase na hřišti jednoznačně vládli, předváděli ofenzivní fotbal plný pohybu. A na rozdíl od středečního duelu na Stínadlech vyjádřili převahu i gólově.

U všech zásahů byl záložník Pavel Horváth. Nejdřív skvěle uvolnil Rezka, jehož střílený centr si srazil do vlastní sítě Jindřišek, poté jeho trestný kop Sňozík jen vyrazil a dobíhající Ševinský zvýšil. V závěru pak po Horváthově rohovém kopu uzavřel účet utkání hlavou Krbeček.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.Foto ČTK

Pražané na domácí nenalezli protizbraň. Po přestávce sice lehce procitli, ale vyloženou šanci si nevypracovali.

„Byla to naprosto zasloužená porážka, v určitých okamžicích jsme si připadali jako na kolotoči. Soupeř nás držel v šachu, útočníci neměli odvahu, nevymysleli nic. Propadali jsme ale ve všech řadách. Po utkání s Olomoucí je to pro nás těžká sprcha,“ zlobil se kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 3:0 (2:0)

Branky: 22. Rychlík vlastní, 27. Ševinský, 90+2. Krbeček. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Jiřík. ŽK: Krbeček - Nikl, Lukáš. Diváci: 3840.

Sestavy:

Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Rajtoral (77. Petržela), Rýdel, Horváth, Rezek (85. Krbeček) - Bakoš (74. Jiráček), Kolář. Trenér: Vrba.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Kaufman (71. Kotyza), Bartek (59. Róth) - Škoda, Bálek (46. Cissé). Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud