20. března 2010 • 20:12

Zklamání v Ostravě: Baník podlehl Budějovicím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezmála po patnácti letech vezou fotbalisté Českých Budějovic vítězství z Ostravy. Baník už třetí zápas ve vítkovickém exilu nevyhrál, o jeho porážce rozhodl ve 22. minutě po Otepkově rohu přesným volejem Horejš.



Favorit si proti týmu ze suterénu tabulky vytvořil jen územní převahu bez větších šancí a poprvé v sezoně doma utrpěl porážku.

Kouzlo vítkovického azylu pominulo. Podle ostravských not proběhla jen úvodní desetiminutovka, ale aktivita Baníku přinesla pouze několik náznaků bez opravdové šance.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

Jihočeši v obranné ulitě nezůstali nadlouho. Pětičlenná záložní řada s úspěchem rozbíjela akce soupeře, ale stále častěji sama přecházela do ofenzívy. Pramenily z toho čtyři rohové kopy v krátkém sledu, a pak i pátý, po němž už zahřmělo.

Prapůvodem ostravského maléru byl Varadi, který si v hloubi útočné poloviny nechal sebrat balon a rychlý kontr hostů Baník odvrátil jen na roh: z něj Otepkův centr na malém vápně přesným volejem nasměroval v 22. minutě do sítě neubráněný Horejš.

Ostrava se nutila do tlaku, který byl ale hodně bezzubý. Velký čtverec a místa, odkud hrozí nebezpečí, jí zůstala zapovězena. Snad jen při šanci Mičoly hosté v 36. minutě mohli vyhlásit stav ohrožení, ale domácí útočník střelou z úhlu mířil do vnější sítě.

Přímočarosti Baníku pomohl poločasový nástup mladíka Vydry. Ten rozhýbal ofenzivní linii, ale nepřesnosti z finální fázi domácích nevymýtil. K nebezpečné hlavičce se v 54. minutě dostal Neves, z deseti metrů ovšem přestřelil. Stejně dopadl o deset minut později i Lukeš, který se poprvé v zápase po Vydrově přistrčení hlavou dostal s míčem na noze Jihočechům do týla.

Optická převaha Ostravu k bodům nedovedla. Domácí v závěru už většinu akcí vedli vzduchem, kde však kralovala českobudějovická obrana. Poslední šanci k vyrovnání symbolicky zahodil Tchuř, který v 89. minutě tak jako ostatní spoluhráči z dobré pozice netrefil bránu.

FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 22. Horejš.
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Vysloužil.
ŽK: Tchuř, Neves, Bolf - Laštovka.
Diváci: 9317.

Ostrava: Baránek - Řezník, Bolf, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Varadi (77. Wojnar), Zeher (46. Vydra), Mičola (65. Strnad).

České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Krob - Hudson (69. Stráský), Otepka (90. Sedláček), Černák, Riegel, Volešák - Meszároš (81. Ondrášek).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud