22. března 2010 • 13:46

Je teplo, vyhnanci mohou domů. Klokani už se těší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku Ostrava, Kladna i Bohemians 1905 mohou odehrát zápasy 22. kola první ligy na svých stadionech, i když nemají vyhřívané trávníky. V hlasování per rollam o tom rozhodly prvoligové kluby.



ČTK to dnes sdělil ředitel svazového oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Původně měly celky, které nemají trávník s umělým vyhříváním, hrát své domácí zápasy na jiných stadionech. Proto Kladno a Bohemians 1905 hrály na Strahově a ostravský Baník našel přechodný domov na stadionu ve Vítkovicích.

"Počasí se umoudřilo, trávníky jsou v dobrém stavu, a tak je to zcela logické rozhodnutí. Kluby rozhodly velkou většinou, že tyto celky mohou hrát doma," řekl ČTK Lubas.

Ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl rozhodnutí uvítal. "Pro nás to znamená, že do Ďolíčku přijde určitě více lidí, což bude pro nás znamenat větší finanční příjem. A navíc nemusíme platit nájem na Strahově," řekl.

V neděli 28. března tak Bohemians 1905 přivítají na domácím trávníku Teplice, Kladno hostí tým Sigmy Olomouc a v pondělní dohrávce Ostrava nastoupí proti úřadujícím mistrům ze Slavie Praha.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud