24. března 2010 • 18:32

Aférou zmítaná Olomouc padla i s Boleslaví

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce, kteří po propuknutí korupční aféry prohráli v sobotu 0:4 na Spartě, dostali další krutou ránu. V 21. kole sice na domácí půdě s Mladou Boleslaví brzy vedli, ale Středočeši ve druhém poločase zápas otočili a dočkali se prvního jarního vítězství.



Sigma vlastním gólem Rolka vedla, soupeř však ve druhé půli nepříznivý stav otočil. Vyrovnal Chramosta a pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Kalina. Ještě za stavu 1:0 olomoucký Šultes neproměnil pokutový kop a hanácký celek prohrál i druhý duel od rozpoutání korupční aféry.

Pochmurná atmosféra obvinění z podplácení mohla nad Olomouci rychle zhoustnout. Hned první útočnou akcí Středočeši po své pravé straně vnikli do vápna, ale Mendy bombou Lovásika neprostřelil.

Situace se však pro Hanáky rychle otočila k lepšímu. Splnilo se předzápasové přání kouče Psotky: domácím zvedl sebevědomí rychlý gól, byť s vydatným přispěním štěstí. Do míče se totiž z hranice pokutového území nepovedeně opřel Janotka, ale boleslavský stoper Rolko míč tělem tečoval do protipohybu brankáře Šedy.

Fanoušci Olomouce mají o majiteli Bohemians Praha jasno Fanoušci Olomouce mají o majiteli Bohemians Praha jasnoFoto ČTK

Olomouc byla fotbalovější. Po čtvrthodině vpadl do vápna agilní Ordoš, ale Šeda jeho ránu levačkou vytlačil. Sigma náskok nenavýšila dokonce ani z penalty. To když Rolko rukou stáhl v 28. minutě k zemi Škerleho, ale Šeda zvolil správnou stranu a Šultesovu penaltu vyrazil.

Hostům jakoby v ofenzívě chyběl tah distancovaného Kuliče. Mezihra úplně zlá nebyla, finální fáze však byla dlouho neškodná. Až v závěru poločasu se Středočechům podařily dotáhnout dvě akce. Volej Zahustela však minul branku a hlavička Mendyho zase přesně našla náruč připraveného Lovásika.

Na začátku druhé půle se aktivita vrátila na olomoucké kopačky. Z brejku měl v 54. minutě výjimečnou šanci přidat druhý gól Hubník. Obehrál vybíhajícího gólmana, ale míč mu trochu utekl a pár kroků před prázdnou branku mu ho stačil ukopnout Hrdlička.

O tři minuty to domácí hodně mrzelo. Sedláček svým posledním dotykem míče před střídáním našel na velkém vápně Chramostu, který bez přípravy a levačkou míč zkušeně nasměroval k tyči.

Ani jeden tým nebránil remízu, ale v neurovnané partii jejich snaze vadily nepřesnosti. Na dělbu bodů přesto nedošlo. Pět minut před koncem si z pravého křídla seběhl do šestnáctky obránce Kalina a Lovásik jeho pokus z úhlu pod rukou pustil do sítě.

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)
Branky:
4. Rolko vlastní - 57. Chramosta, 85. Kalina. Rozhodčí: Zelinka - Novák, Santarius. ŽK: Ordoš, Hubník, Komárek - Rolko, Poláček. Diváci: 3931.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Komárek, Škerle, Heidenreich - Bajer, Kaščák (86. Vašíček), Ordoš - Petr (58. Rossi), Šultes, Hubník (78. Schulmeister). Trenér: Psotka.
Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Mendy, Sedláček (57. Poláček) - Chramosta (89. Tafat), Táborský (80. Bořil). Trenér: Stanner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud