24. března 2010 • 19:53

Baník zničil Bohemku, zachránil rok práce

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neřekli to naplno, ale byl to pro ně téměř zápas roku. Baník musel po sobotní domácí ztrátě s Budějovicemi (0:1) zabrat na půdě Bohemians Praha. A povedlo se. Hlavu s oprátky ostravští vytáhli, pražský celek včera rozsápali 3:0!



„Před zápasům jsem chlapcům řekl, že kdyby v tomto utkání ztratili taky, tak za čtyři dny poničí rok práce. Zdůraznil jsem jim, že to nesmíme dopustit a nedopustili jsme,“ mnul si spokojeně ruce trenér Baníku Miroslav Koubek.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

Jeho tým skutečně nenechal nic náhodě. Už po čtvrthodině hry vedl po hlavičce Adama Varadiho. S tímto zásahem přišel klid, Ostrava mohla začít hrát stylem, kterým chtěla. Na rychlé protiútoky. A skóre narostlo ještě o další dvě branky. „A myslím si, že jsme měli dotáhnou ještě i nějaké další brejky,“ našel vady Koubek.

V sestavě Baníku byly dvě hlavní útočné hvězdy. Varadi, který dal první gól a na druhý parádně přihrál Tomáši Mičolovi a také Matěj Vydra. Sedmnáctiletý mladíček v sestavě Ostravanů své přednosti znovu naznačil.

Ostravského Tomáše Mičolu (vpravo) se snaží zastavit Jan Flachbart z Bohemians Praha
Ostravského Tomáše Mičolu (vpravo) se snaží zastavit Jan Flachbart z Bohemians Praha


Zejména při třetím gólu v závěru klání si spolu s parťákem Robertem Zeherem pohrál s obranou domácích. Ještě v hloubi pole překonali ofsajdsystém soupeře, Vydra vyvezl míč a v poslední možné chvíli předložil Zeherovi. Ten už pálil do prázdné.

„Každý by chtěl dát gól sám, jenže já jsem šel z úhlu a kdybych to dal placírkou, šlo by to ven z branky. Nebo bych musel obcházet brankáře. Tak jsem raději nahrál Zehymu a ten to tam krásně uklidil,“ líčil mladý talent.

Po zápase ho chválil i kouč Koubek. „Byl jsem s ním velmi spokojený. Určitě nebylo v plánu, že takto mladý hráč bude v první sezoně u nás takovou stěžejní postavou útočné fáze,“ povídal Koubek.

V tu chvíli zrovna do místnosti přišel Vydra. Slova svého trenéra slyšel. „Poslouchá se krásně, ale nemůže to brát, že my vyšel jeden zápas a budu se cítit jako, že jsem najednou někdo,“ odvětil Vydra.

Mladík, který přišel v zimě z Jihlavy, potvrdil, že mu sedí zejména hra na brejky. „Matěj je velmi kvalitní hráč do volného prostoru,“ pochválil svého svěřence Koubek. „Ale i do jiných situací,“ dodal.

Bohemians Praha - Baník Ostrava 0:3 (0:2)
Branky:
15. Varadi, 27. Mičola, 88. Zeher. Rozhodčí: Damková - Kubáň, Drastík. Diváci: 618.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Drobný, Flachbart - Dittrich (41. Kincl), Demeter (73. Devátý), Dobeš, Fenyk - Jeslínek, Wakui (57. Ježdík). Trenér: Jindráček.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Vydra (90. Greguš), Varadi (79. Zeher), Mičola (89. Wojnar). Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud