24. března 2010 • 19:56

Bohemians 1905 vezou z Budějovic bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic hráli v utkání 21. kola první ligy s Bohemians 1905 bez branek. Jihočeši měli v dnešním duelu trvalou územní převahu, spolehlivou obranu hostí v čele s gólmanem Sňozíkem však nepřekonali. Dynamo tak stále čeká na premiérovou jarní výhru z domácího hřiště.



Do českobudějovické sestavy se po karetním trestu ve vítězném duelu v Ostravě vrátil zkušený stoper Hunal, ale moc práce neměl. Bohemians zahrozili v sedmé minutě Štohanzlovou střelou nad břevno a pak vsadili na urputnou a bojovnou defenzivu.

Zápas se postupně rozdrobil do mnoha osobních soubojů, z nichž se jen výjimečně urodila pohlednější akce. Jihočeši si mohli v klidu přihrávat u půlící čáry, ale jakmile se chtěli posunout vpřed, jejich snaha se rozbila o obranný val hostí.

Dynamu se tak nabízely šance hlavně ze standardních situací. Ve 23. minutě fauloval těsně za vápnem Lukáš, Otepkův trestný kop však zblokovala defenziva Pražanů těsně nad branku. Deset minut před pauzou vracel po jednom z mnoha rohových kopů míč do vápna domácí Laštovka a nabíhající Riegel rybičkou jen těsně minul Sňozíkovu bližší tyč.

"Klokani" se na přelomu poločasů vymanili z hluboké defenzivy, ale brzy se opět začali dostávat pod tlak. V 51. minutě doputoval míč po dlouhém Otepkově autu až k Volešákovi, který v tísni hlavičkoval přímo do Sňozíka. Jihočeši si vytvářeli i další šance, neujal se však ani Horejšův pokus z 59. minuty, který srazili hosté na roh.

Českobudějovičtí zkoušeli štěstí střelami z dálky. V 65. minutě napřáhl z dobrých třiceti metrů Volešák, ale Sňozík nemusel zasahovat. Prostor mezi tyčemi netrefila ani Laštovkova rána.

Domácí trenér Jaroslav Šilhavý, který koučoval padesátý ligový zápas, zariskoval a poslal na trávník čerstvé útočníky Sedláčka s Ondráškem. Vítězný gól to však Dynamu nevyneslo. Hostům zachránil aspoň bod Sňozík, který v první minutě nastaveného času vyškrábl Sedláčkovu hlavičku k tyči na roh. Jihočeši si tak připsali třetí jarní remízu na domácím stadionu.

Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Pospíšil. ŽK: Laštovka - Lukáš. Diváci: 3416.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Hunal (70. Hudson), Krob - Otepka, Černák, Riegel, Volešák (83. Sedláček) - Stráský (55. Ondrášek), Meszároš. Trenér: Šilhavý.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza, Pávek, Kaufman (74. Róth), Štohanzl - Ibragimov (60. Škoda), Hartig (78. Bálek). Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud