24. března 2010 • 21:51

Pekhart daroval Spartě bod, šlágr skončil bez branek

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 21. kola Gambrinus ligy na hřišti ambiciózního Jablonce 0:0, když největší šanci domácích spálil Tomáš Pekhart. Toho osamoceného před prázdnou brankou doběhl Erich Brabec a Pekhart napálil jen tyč!



Sparta tak udržela neporazitelnost i dvoubodový náskok před Severočechy v čele tabulky. Na něm je mohou ve čtvrtek vystřídat Teplice, ale jen v případě čtyřgólové výhry nad Slováckem.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

Největší překvapení v sestavách tentokrát přichystali domácí, protože do jejich branky se musel postavit k ligové premiéře třiadvacetiletý gólman Frydrych, jenž nahradil zraněného Špita a udržel čisté konto.

Největší šance Pekharta skončila jen na tyči
Největší šance Pekharta skončila jen na tyči


Jeho spoluhráči se mu snažili pomoci a drželi hru co nejdále od jeho branky. Hráli však příliš zakřiknutě, takže hru většinou ovládala Sparta.

První slibnější pokus směrem k domácí brance vyslal po trestném kopu Brabec až ve 23. minutě, ale netrefil se mezi tyče.

Mnohem více starostí Frydrychovi přinesla akce, po které Hoheneder vrátil míč za jabloneckou obranu a všudybyl Sionko nadvakrát zkoušel štěstí. První ránu z otočky ale brankář vystihnul a následný lob odvrátil hlavou do bezpečí Drsek.

Jablonecké zakřiknutí skončilo až po půlhodině, ale s výjimkou závaru v 36. minutě, kdy se míč odrážel uprostřed šestnáctky, Blažek mnoho práce neměl.

Na druhé straně pak před poločasem dvakrát znovu zazlobil Sionko, ale ve své největší šanci se na pravé straně trestného území ukopnul a zanedlouho sice přehlavičkoval o hlavu vyšší stopery, ale mířil mimo.

Hasiči "hasí" kotel Sparty v JablonciFoto Jaroslav Legner (Sport)

Druhý poločas nepřinesl žádnou strhující bitvu. Domácí ještě více zahustili střed hřiště, sparťané se nedokázali na malém prostpru prosadit, a tak nepřicházely ani šance.

Sparta se v závěru snažila několikrát uspět dlouhými kolmými pasy za obranu, ale domácí stopeři byli pozorní a když už nestíhali, hosté se zastavili ofsajdem sami.

Jablonec ale připravil soupeři infarktovou koncovku. V 77. minutě totiž Pekhart pro prostrčení středem hřiště šel sám na Blažka, kterého si stačil ještě obhodit a mířil na prázdnou branku.

Zezadu ho ale dobíhal Erich Brabec, o kterém Pekhart nevěděl, a bývalý slávistický bek stačil svému nedávnému spoluhráči strčit do střely nohu a jablonecký žolík poslal míč ze dvou metrů jen do tyče. I proto souboj o vedoucí příčku v lize neměl vítěze. Sparta má na svém kontě už desátou remízu v této sezóně.

Baumit Jablonec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jech - Zlámal, Koval. ŽK: Loučka - Hoheneder, Kušnír. Diváci: 5232.
Jablonec: Frydrych - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič (67. Pekhart), Pavlík (88. Eliáš), Jarolím (90+1. Michálek), Loučka, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Sionko, Žofčák (90. Hejda), Kucka (81. Vacek), Kadlec (74. Lačný) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud