20. května 2010 • 19:19

Fanoušci Sparty shodili muže z 10 metrů, bojuje o život!

Autor: jos
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepochopitelné! Sparťanští fandové, kteří oslavovali titul mistra ligy, v neděli v noci těžce zranili mladíka (19). Ten nyní leží ve vážném stavu v nemocnici v Praze v Motole. Má rozdrcenou pánev, protržené plíce a zlomeniny!



VÍTE NĚCO O ÚTOKU? OZVĚTE SE!
Víte něco o pádu muže z desetimetrové zdi? Znáte pachatele tohoto činu? Ozvěte se na 724014586 a nebo na online@blesk.cz

Policie ještě nevyšetřila, ale podle dosavadních poznatků se fanoušci zaměřili na náhodného kolemjdoucího, kterého shodili z asi desetimetrové zdi v Letenských sadech v Praze. Muž seděl u tzv. kyvadla u bývalého Stalinova pomníku. Na případ upozornily Lidové noviny. Podle policie se rozhodně nejednalo o náhodu, ale o úmysl.

"Už od samého začátku policisté disponují indiciemi, které verzi nešťastné náhody vyvracejí. Mladík, který spadl z desetimetrové výšky, původně seděl u kyvadla s kamarády, vedle nichž si přisedla tříčlenná skupinka přibližně dvacetiletých mladíků. Ze záběrů hned několika bezpečnostních kamer a svědeckých výpovědí vyplývá, že se s největší pravděpodobností jedná o fanoušky letenského celku. Tuto domněnku potvrzuje i následné téma diskuse, kterým byl fotbal," sdělil tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kamarádi fotbalistů?

Podle TV Prima patří útočníci mezi kamarády jednoho z útočníků mistra ligy. Policisté mají k dispozici fotografie z průmyslových kamer, na kterých jsou útočníci zachyceni. Tyto snímky ale médiím policie kvůli vyšetřování zatím neposkytla.

Mladík podle tiskové mluvčí motolské nemocnice Evy Jurinové nadále zůstává ve vážném stavu. "Mladík zůstává v bezvědomí, je napojený na přístroje. Jeho stav je vážný," řekla Lidovým novinám mluvčí. Případ policisté prošetřují jako trestný čin těžké ublížení na zdraví, kdy v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let.

Mluvčí sparťanského fotbalového klubu Ondřej Kasík násilný čin odsoudil a za realizační tým, klub a hráče popřál oběti brzké uzdravení a doufá, že budou útočníci brzy potrestáni.

Vstoupit do diskuse
23

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud