28. února 2011 • 11:38

Fanoušci řeší zkrat Petržely: Ty zrůdo!

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY Z DISKUZÍ - Zkrat Milana Petržely je pro fanoušky téma číslo jedna. Po víkendu v podstatě neřeší nic jiného. Ačkoliv se plzeňský záložník po výšlapu na břicho soupeře omluvil, fanoušci Viktorie jsou s trestem smířeni. Ten nejtvrdší však žádají příznivci Hradce a Sparty.



Fanoušci Plzně úmysl „svého“ hráče přiznávají a případnému trestu se nediví. „To šlápnutí si mohl odpustit. Hrozná blbost. Přijdeme o něj na několik zápasů,“ lituje plzeňský příznivec Andrej na stránkách fcviktoria.cz. „Petržela na něj úmyslně šlápnul, rozhodně to sportovní nebylo. Nějaký trest možná přijde a asi i zaslouženě,“ doplnil JirkaVilem.

Fanoušek Viktorie Jozin ale oponuje, že okamžitá Petrželova reakce (omluva Poděbradskému) znamená, že se o záměrné dupnutí nejednalo. Jenže valná většina si myslí, že právě tohle chování úmysl potvrzuje.

Jan Rezek brání Milana PetrželuFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Jsem Plzeňák a obrovskej fanoušek Viktorky. Ten úmysl byl bohužel jasný. Čekám vysoký trest, protože podobná věc se mu už v minulosti stala. Tak tři až šest zápasů,“ napsal na facebooku Andrej Suchánek.

Připomněl tak incident z roku 2008, kdy Petržela už v dresu Plzně úmyslně šlápnul na slávistu Tijaniho Belaida, byl vyloučen a navrch dostal tři zápasy stop.

„Z tohoto důvodu a ještě z důvodu breku Sparty po trestu z přípravy se obávám, že bude možná mimo na skoro celé jaro,“ myslí si plzeňský fanda Richard. „Já bych mu stopku nedával, ale podmínku do konce ligy s tím, že pokud něco podobného (úmyslného) předvede, tak dostane automaticky stop na deset zápasů,“ přidává další příznivec.

Podmínku však Petržela dostat nemůže. V disciplinárním řádu je jasně uvedeno, že pokud má být potrestán, tak nejméně dvěma týdny bez fotbalu. Nejvyšší trest může být až čtyřměsíční.

A právě ten nejtvrdší postih požadují fanoušci Hradce, ale hlavně i pražské Sparty. Ti jsou v této věci hodně aktivní. Jsou zvědaví, jestli bude disciplinární komise stejně tak přísná jako v jejich případě.

„Tak jak to disciplinárka posoudí? Řekl bych, že to odročí a trest nikomu nedají max. pokutu. Jo, kdyby to tak udělal Řepka nebo někdo ze Sparty,“ napsal Honza Matoušek na facebooku (skupina FOTBAL).

Podobným stylem píše většina. „Byl to úmysl, ale je to Petržela z Plzně přece… To není Řepka ze Sparty,“ říká Vena Sparťan Švarc. „Co řešíme? Kdyby to udělal sparťan, tak by dostal stop do konce sezony,“ myslí si Jan Vondra. „Petržela stopku nedostane. Spartu potrestali, aby měla Plzeň lehčí cestu k titulu,“ přidal se Jan Mašek.

...bylo to úmyslně?Foto Reprofoto ČT1
Sparta se střetne s Plzní už 12. března. A zatímco letenskému klubu se vrátí do sestavy potrestaní Pekhart s Kadlecem, nynější lídr by Petrželu mohl postrádat. „Jestli Petržela nedostane nic za takovouhle prasárnu, tak už nemám slov. Řepka dostal za NIC sedm zápasů stop!“ dodal sparťanský fanoušek Mašek.

Naštvaní jsou pochopitelně i příznivci Hradce. V diskuzi na svých fanouškovských stránkách si dokonce přeposílají článek iSportu, aby hlasovali v anketě, že šlo o úmysl. „Petrželo, ty svině, ty zrůůůdo,“ napsal Michal. „Tohle si budeme pamatovat,“ pohrozil Dort.

Internet je příspěvků na téma „Petrželův blikanec“ plný. Ale to ještě neznamená, že se jím disciplinárka bude zabývat.

Plzeňský Petržela šlápnul na protihráče...
Plzeňský Petržela šlápnul na protihráče...

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud