3. dubna 2011 • 18:25

Jak Komňacký eliminoval "svého" Pekharta

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvíce se obával hráčů Sparty, jejichž hra je založena na kombinaci. Ale pak byl jablonecký trenér František Komňacký mile překvapen, že je letenský klub od prvních minut nevyužil. "Stačilo nám tak jediné, pohlídat si vysoké útočníky Kweukeho a Pekharta," vyprávěl po utkání.



O taktice na dvě věže

"Samozřejmě jsme věděli, tušili, že Sparta bude hrát se dvěma útočníky Pekhartem a Kweukem. Pozorně jsme sledovali zápas s Brnem a připravovali jsme se na ně. Nic speciálního jsme nevymýšleli, spíš jsme chtěli Kweukeho zdvojovat, nic mu nedovolit. A sbírat odražené balony. To jsme zvládli i díky tomu, že pro každého útočníka je složité, aby se s 60metrovým balonem vyrovnal a souboj vyhrál. Naši obránci přeci jen stáli k těm létajícím centrům čelem. Taky mě překvapilo, že Sparta nevyužila hráče silné do kombinace. Toho jsme se báli víc. Kdyby nás vykombinovala, tak by hlídání těch dvou věží bylo potom složitější."


O touze zvítězit

"Na zápas jsme se připravovali poctivě. Těšili se na něj. Hrát se Spartou je pro každého fotbalistu a trenéra výjimečná záležitost. Díky vůli a touze zvítězit jsme si tři body zasloužili. V závěru jsme sice trošku vyklidili pole a Sparta svou silou a nákopy nás dokázala přehrát, přesto jsme ji do jasných šancí nepustili. Naše hra víc směřovala k tomu, abychom akce zakončovali, dali gól a rozhodli. Jsme spokojeni. Utkání navíc mělo solidní kulisu. Na to v Jablonci moc zvyklý nejsem. A proto jsem rád, že jsem se toho tady dožil. Atmosféra byla skutečně jak na fotbale."

O jablonecké euforii

"Jestli po vítězství nad Spartou zavládne pohárová euforie a chuť posunout se na druhé místo? Nezavládne. Jsme si vědomi postavení v naší soutěži. Jsme holt provinční klub. Nechci v hráčích živit myšlenky na titul nebo druhé místo. Nejsme tady od toho, abychom hlásili, že chceme být lepší než Sparta. Zemi by měly vždycky reprezentovat ty nejsilnější ekonomické týmy. A to je narozdíl od nás právě Sparta. Tím však nechci říct, že nechceme vyhrávat. Rozhodně nebudu hráče v ničem brzdit. Ale naše myšlenky směřují k tomu, abychom uhráli třetí místo a dostali se do Evropské ligy. Trápí nás, že jsme tam loni udělali ostudu. A nerad bych umíral s tím, že jsem neudělal všechno pro to, abych ji odčinil. Chceme dostat novou šanci. Budeme bojovat."

Naštvaný Řepka ukázal o poločase ukazováček směrem k jabloneckým fanouškům
Naštvaný Řepka ukázal o poločase ukazováček směrem k jabloneckým fanouškům

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud