4. dubna 2011 • 04:00

Za urážky fanoušků hrozí Řepkovi trest

Autor: hp, šq, ar
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Sparty Tomáš Řepka opět ukázal svou labilní tvář. Po prvním poločase při odchodu do šaten za stavu 1:1 odpověděl na pískot jabloneckých fanoušků zdviženým prostředníčkem. Nejprve levačkou na jednu, poté pravačkou na druhou stranu tribuny.



„Jestli jsme viděli Řepku, když o poločase odcházel do kabin? Dívat se na všech 22 hráčů naráz, to přece nejde. Ale viděl jsem, že gesto je zdokumentované na fotografii, takže by to mělo jít po oficiální linii,“ řekl Sportu asistent sudího Emil Ubias.

Neslušné gesto je zmíněno v zápise o utkání, proti kterému ovšem za vystřídavšího Řepku zastupující kapitán Erich Brabec podle informací Sportu podal do zápisu námitku. Vulgaritu prý neviděl. Tomáše Řepku však usvědčují fotografie. Řízný obránce tak velmi pravděpodobně bude muset své chování vysvětlovat před disciplinární komisí.



Fanoušci počastovali hostujícího stopera pískotem, neboť chvíli před koncem první půle stáhl zezadu Ondřeje Vaňka, čímž nedovoleně zastavil nadějnou akci zelenobílého týmu. Podle názoru Sportu měl za zákrok vidět druhou žlutou kartu.

Kdy Řepka nedohrál zápas?
Jablonec–Sparta 2:1 2. dubna 2011    85. minuta, taktické střídání

Sparta–Brno 0:2
4. května 2008, 2. minuta, vyloučení

Sparta–Plzeň 3:1
10. prosince 2007, 52. minuta, zranění

Teplice–Sparta 2:1
16. září 2007, 90. minuta, vyloučení

Mladá Boleslav–Sparta 2:0
27. dubna 2006, 53. minuta, zranění

Sparťanský manažer Jozef Chovanec kapitána týmu vystřídal v 86. minutě za Martina Zemana. Ze hřiště ho vyprovodil na jablonecké poměry ohlušující pískot zaplněných tribun, avšak tentokrát se již Řepka zachoval jako profesionál a udržel nervy na uzdě.

„Chtěli jsme hrát na tři obránce a výsledek padl na něj. Snažili jsme se ještě vylepšit výsledek, ale Jablonec měl brejkové situace a Tomáš již jednu žlutou měl,“ vysvětlil Chovanec neobvyklé střídání klíčového obránce.

Přitom neobvyklé je velmi slabé slovo – Řepka po svém návratu do Sparty v únoru 2006 nedohrál až do soboty jenom čtyři utkání, dvakrát kvůli zranění a dvakrát kvůli vyloučení. Jinak, pokud nastoupil, nechyběl ani minutu!

Naposledy nedohrál celý zápas 4. května 2008. Vzpomínáte? Tehdy byl vyloučen už ve druhé minutě 28. kola v zápase proti Brnu, když hodil míč Aleši Bestovi do obličeje. Sparta prohrála na Letné 0:2 a umožnila tak Slavii urvat mistrovský titul.

Po včerejšku se zdá, že mistrovská nebude pro Spartu ani tato sezona...



Tomáš Řepka dostal žlutou kartu
Tomáš Řepka dostal žlutou kartu

Vstoupit do diskuse
18

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud