4. dubna 2011 • 16:28

Přijde Řepka o derby? Rozhodne se ve čtvrtek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise fotbalového svazu na čtvrtečním pravidelném zasedání rozhodne, zda zahájí řízení s kapitánem Sparty Tomášem Řepkou. Obránce Pražanů v sobotním duelu v Jablonci ukázal na diváky sedící na hlavní tribuně zdvižený prostředníček, což komise může klasifikovat jako projev nesportovního chování. Řepkovi může hrozit pokuta a v krajním případě i zastavení činnosti. Přijít by tak mohl i o pondělní ligové derby se Slavií.



Mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář dnes řekl, že je předčasné předjímat konečný výrok. "Nyní nemá cenu spekulovat. Variant při posuzování takového případu je víc. Ale teď rozhodně nelze mluvit o tom, jaký trest je ve hře," uvedl Kolář pro ČTK.

Řepka pod tribunou vztyčil směrem k divákům prostředníček po skončení prvního poločasu. Jeho čin prý zaznamenal i delegát utkání a informoval o tom ve své zprávě v zápisu o utkání, který budou mít členové disciplinárky k dispozici.

"Komise však bude zkoumat i další věci. Televizní záznamy či fotografie, které se k případu vztahují," uvedl Kolář.


Pokud by disciplinární komise Řepku z nesportovního chování vůči divákům usvědčila, hrozil by mu zákaz činnosti na jeden až čtyři týdny, jak je uvedeno v disciplinárním řádu. Pravomocí komise je ale zastavit hráči činnost ještě před tím, než vynese konečný verdikt.

Takovou praxi uplatnila na začátku března, když řešila faul plzeňského záložníka Milana Petržely na Jiřího Poděbradského z Hradce Králové. Disciplinárka nejprve Petrželu nenechala nastoupit do nejbližšího utkání a o týden později po prošetření případu mu udělila třízápasový distanc.

Řepka, jenž má za sebou celou řadu disciplinárních prohřešků a trestů, už jednou za vztyčení prostředníčku pykal. Před necelými pěti lety udělal stejné gesto v Teplicích a disciplinární komise mu udělila pokutu 80 tisíc korun.

Tomáš Řepka dostal žlutou kartu
Tomáš Řepka dostal žlutou kartu

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud