28. května 2011 • 19:56

Plzeň padla v Olomouci a přišla o neporazitelnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně prohráli týden po mistrovské korunovaci v Olomouci 1:2 a přišli o svou jarní neporazitelnost. Sigma otočila zápas dvěma góly Jakuba Petra ve druhé půli a uhájila tak konečné čtvrté místo v prvoligové tabulce.



Plzni nepomohlo, když si v prvním poločase vstřelil vlastní gól domácí kapitán Radim Kučera. Sigma si částečně spravila chuť poté, co ve středu po penaltovém rozstřelu smutnila po prohře ve finále Ondrášovka Cupu s Mladou Boleslaví.

Kdyby dnes Plzeň udržela na Hané své vedení až do konce, mohla dohromady získat po 30 kolech 72 bodů, což by byl druhý nejlepší počin v historii poté, co Sparta v roce 2000 získala bodů 76. Nakonec však Západočeši opouštěli Andrův stadion pokoření.

Bez opor Horvátha, Bystroně, s Rezkem a Kolářem jen na lavičce Plzeň marně hledala mistrovský takt. Jakoby na Viktorii ještě ležela mistrovská kocovina. Hostům přitom všechno hrálo do not: hned z první akce se ve 12. minutě dostali do vedení, když Fillův centr si skluzem do vlastní branky usměrnil Kučera.

Zbytek první půle byl ale jasně v režii Sigmy. Měla silnou územní převahu, kombinanční kroužení kolem pokutového území vedlo k řadě střel, ale jen minimum skutečných příležitostí.

Brankáři Pavlíkovi nadělala starosti štiplavá rána Schulmeistra, míč mu vypadl z rukavic, ale před brankovou čárou ho stihl zalehnout. Schulmeister se v 32. minutě zjevil i v největší možnosti domácích, ale po přihrávce mezi stopery balon pravačkou poslal vedle tyče.

Západočeši po přestávce přidali na aktivitě, jenže góly začali dávat domácí. Olomouc nastartoval parádním gólem Petr, který míč levačkou z dvaceti metrů zakroutil kolem Pavlíka do sítě. Domácí znovu zvyšovali tlak. Výsledek obrátil znovu Petr, který hlavou trefil Šultesův centr a míč i přes Ticháčkův zákrok dopadl těsně za brankovou čáru.

Plzeň v závěru riskovala a snažila se o vyrovnání, ale porážku po dvanácti ligových utkáních už neodvrátila.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
Branky: 63. a 72. Petr - 12. Kučera vlastní. Rozhodčí: Možíš - Chytil, Handlíř. ŽK: Škerle, Šultes - Brezinský, Limberský. Diváci: 3562.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Koutný - Rossi, Ordoš (59. Navrátil), Hořava - Petr (82. Bajer), Šultes, Schulmeister (65. Přikryl). Trenér: Psotka.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Brezinský, Limberský - Trapp (84. Sladký), Jiráček - Petržela, Fillo (56. Kolář), Ďuriš (56. Rezek) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud