6. června 2011 • 15:09

Novým trenérem Liberce se stal Jaroslav Šilhavý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Jaroslav Šilhavý. Na lavičce Slovanu nahradí Petra Radu, který z Liberce po sezoně odešel do Teplic.



"Toto angažmá vnímám jako obrovskou čest, v mé trenérské kariéře je to obrovská výzva. Liberec je na naší fotbalové mapě hodně dobře zaveden, má skvělé zázemí a je tu velmi dobrý kádr. Těším se na spolupráci s tímto úspěšným klubem," uvedl Šilhavý pro klubový web.

První kontakty s Libercem podle něj proběhly po posledním kole uplynulé sezony, ve kterém se pod Ještědem loučil remízou 3:3 s českobudějovickou lavičkou. "Shodou náhod jsme hráli poslední kolo se Slovanem a tam jsem zachytil první náznaky, že bych mohl být v okruhu kandidátů.

V minulém týdnu mě kontaktoval člen představenstva pan Marek, dnes jsem měl schůzku v Liberci s vedením klubu, kde jsme se dohodli na podmínkách i podobě budoucí smlouvy, kterou podepíšeme v nejbližších dnech," řekl Šilhavý.
V Liberci by rád pokračoval ve fotbalu, který Slovan předváděl pod Radou. "Věřím, že navážu na práci, co tu udělal Petr Rada. Hrál se tu dobrý fotbal a já bych chtěl v tomto trendu pokračovat," uvedl Šilhavý.

S Radou byl v posledních dnech v kontaktu. "Jsem s Petrem velmi dobrý kamarád. Mluvil jsem s ním o situaci v klubu, o tom jak to tu chodí. Ptal jsem se ho i na konkrétní hráče," prohlásil Šilhavý.

Liberec pod jeho vedením začne přípravu 20. června. "Plán přípravy jsem viděl jen velmi okrajově. Pokud budou změny, tak jen drobné. Určitě nebudeme hráčům krátit či prodlužovat dovolenou, nepředpokládám ani změny v soustředěních," dodal.

Osmačtyřicetiletý Šilhavý zažije pod Ještědem své čtvrté prvoligové angažmá. Nejprve v sezoně 2007/08 vedl Kladno, pak odešel do Plzně, kde vydržel jen devět zápasů.

Od října roku 2009 až do konce této sezony vedl České Budějovice, které pod ním skončily na třináctém a nyní na jedenáctém místě.
Šilhavý má na svém kontě také 465 zápasů odehraných v nejvyšší soutěži, což z něj činí českého rekordmana.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud