13. července 2011 • 09:42

Mladíci mají velkou budoucnost, věští Sionko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta Praha se zřejmě rozhodla za pochodu přestavět svůj tým. Na první pohled se díky přítomnosti řady zkušených hráčů sice nejedná o žádnou revoluci v kádru, ale letní příliv mladých hráčů z vlastních zdrojů i zvenčí naznačuje, že už během pár let bude letenský tým k nepoznání.



Letos ale ještě budou asi trenéři sázet na osvědčená jména včetně záložníka Libora Sionka, který má s klubem smlouvu na další rok.

Čtyřiatřicetiletý Sionko měl ještě před rokem reprezentační ambice, ale nevyrovnané výkony pražského klubu i zdravotní potíže oblíbenci letenských tribun nepomohly, a tak na jaře až nebývale často nepatřil do základní sestavy.



Letní přípravu absolvoval takřka kompletní, a tak má před startem nové sezony znovu velké plány. Současně vidí, že kolem něj vyrůstá řada nadějných mladíků, která zřejmě už brzy převezme sparťanskou štafetu.
Libor Sionko během představování nových dresů SpartyFoto ČTK


Ostravský odchovanec strávil téměř sedm let v zahraničních angažmá, ale návratem do české ligy před rokem nepohrdl.

"Jsem rád, že mohu stále hrát ve Spartě a dělá mi radost, že v přípravě mladým pořád stačím," uvedl Sionko na úterním představení nových sparťanských dresů.

Poprvé ho pracovitý fotbalista přetáhl přes hlavu před čtrnácti lety, ale prospěšný dokáže být dodnes.

Dobře ale tuší, že se na Letné schyluje k velkému třesku: stoper Tomáš Řepka toho už mnoho v přípravě nenahrál, brankář Jaromír Blažek je připraven na konec kariéry takřka pořád, pokud by ho zradilo zdraví, a také Sionko cítí, že mladíci budou mít stále více zelenou.

"V podstatě to chápu. V současných podmínkách Sparta nemůže kupovat na domácím trhu hotové hráče, a tak musí stáhnout nejlepší možné mladíky, kteří by to tady jednou převzali," řekl záložník, podle kterého je v týmu hodně nadaných hráčů.

Každý z nich má budoucnost před sebou, ale jak s ní naloží, bude jen na nich. Přijdou se někteří za zkušenými hráči poradit? "Jak kdo, každý jsme jiný a tahle generace je samozřejmě ve svém sebevědomí hodně odlišná od nás. Ale někteří přijdou, na něco se zeptají, o svém kariéře přemýšlejí," uvedl čtvrtý nejstarší hráč českého vicemistra.



Těší ho, jak si Sparta vedla v přípravě. "Sehráli jsme dobré zápasy, většinou jsme soupeře jasně přehráli. O výhry jsme přicházeli po individuálních chybách v závěru. Jsem přesvědčen, že v soutěžním zápase by nikdy nepřišly a všechno bychom vyhráli. Alespoň máme ponaučení pro začátek sezony," prohlásil Sionko.

V nové sezoně budou mít Letenští znovu pouze nejvyšší cíle. "Jsme Sparta a ta nemůže mít jiné cíle než titul. Řeči o pohárových příčkách nikoho nezajímají. Na jaře jsme to nedokázali, po roční pauze se chceme vrátit na trůn," uvedl Sionko k očekávanému cíli klubu, který má na kontě 35 mistrovských titulů.

Gólman Jaromír Blažek s replikou klubových dresů
Gólman Jaromír Blažek s replikou klubových dresů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud