19. července 2011 • 04:00

Sparta chce jít bez Řepky, myslí si Straka

Autor: mip, jon
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Řepka. Jméno, které se před startem fotbalové sezony přetřásá na Letné asi nejčastěji. V jaké pozici vstoupí do nového ročníku ikona současné Sparty? Stále víc sílí hlasy, že by mohl být tím třetím vzadu, co se do základní jedenáctky nevejde. Myslí si to i František Straka, který na Letné trénoval.



Na místě stoperů je ve Spartě obrovský přetlak. Řepka, Brabec, Zápotočný, do toho možný příchod Jiřího Jarošíka. Do sestavy se ale vejdou jen dva z nich. Na koho tedy první trenér Martin Hašek ukáže? Otázka víc než zapeklitá...

„Konkurence je dobrá, na druhou stranu, Tomáš Řepka je obrovská osobnost, lídr. Uvidíme, jak se dokáže s touhle nepříjemnou situací vyrovnat. V těchhle letech, když trenér naznačil, že jeho pozice není tak pevná,“ říká František Straka, který zákulisí letenského klubu dobře zná. Jako trenér i bývalý hráč.

Řepka toho ze tří stoperů odehrál v přípravě nejméně, nevešel se do základu v závěrečných utkáních. "Něco naznačuje, když se hráč v posledních přípravách před ligou nedostává na hřiště. Tím samozřejmě nechci nic kritizovat – ale ukáže se až v sezoně,“ odmítá Straka vznášet předčasné soudy.

Řepkovi může blamáž Sparty pomoct
Řepkovi může blamáž Sparty pomoct

A jak by s modlou sparťanských fanoušků naložil on? „Když necháte venku takového hráče, tím spíš, že to je osobnost, ikona, lídr, musíte mu to umět vysvětlit. Musíte s ním mluvit o tom, že připravujete náhradu za něj... Jestliže ho necháte stranou, nezaslouží si to," naznačuje kouč, který na jaře vedl polskou Arku Kdyni.

Sparta to nemá jednoduché. Musí si sakra dobře rozmyslet, jak se svým kapitánem naloží. "Je to strašně citlivá otázka mezi hráčem, vedením Sparty a koučem. Ten to musí řešit i s ohledem na atmosféru v kabině,“ doplňuje Straka.

Leccos naznačuje i to, že se Sparta zajímá i o dalšího ostříleného stopera Jiřího Jarošíka. „Je velmi zkušený a ve Španělsku měl pozitivní hodnocení. Určitě by byl dobrou posilou. Ukazuje to ale na to, že možná Sparta hodlá jít jiným směrem než s Tomášem Řepkou,“ uzavírá Straka.

Rozhovor s Františkem Strakou a další informace o třaskavé situaci ve Spartě čtěte v úterním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud