19. července 2011 • 14:03

Jarošík o nabídce Sparty: Čtyři stopeři jsou luxus

Autor: jon, spo
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta nabídka stále platí, leží na stole. Jiřímu Jarošíkovi stačí zvednout telefon a říct ANO, beru to. Sparta o zkušeného stopera má zájem, jeho příchod by s největší pravděpodobností znamenal konec Tomáše Řepky. "Kdybych neměl pravidelně nastupovat, to bych tam asi už vůbec nešel," říká 33 letý obránce.



Jarošík ukončil angažmá ve španělské Zaragoze, která má finanční problémy. Nyní si hledá nové působiště. Prioritou pro něj zůstává zahraničí, ač zvažuje i nabídku Sparty.

"Pořád platí, že Sparta možnost je, ale že bych radši hrál venku. Fotbal mě baví, radši bych hrál nějakou kvalitní ligu. Lákají mě plné stadiony a lidi, kteří mají rádi fotbal. To mě naplňuje. A je to jediné, co mě od české ligy odrazuje," přiznává Jarošík.

Ve Spartě jsou na soupisce už teď tři kvalitní stopeři, s příchodem Jarošíka by se na tomto postu tlak ještě zvýšil. "Ve Spartě je největší konkurence v Česku, hráči vědí, že to tak chodí... Kdybychom tam ale zůstali čtyři takhle zkušení stopeři, to by asi byl přepych," je jasné Jarošíkovi.

Jiří Jarošík dostal teprve svou druhou červenou v kariéře
Jiří Jarošík dostal teprve svou druhou červenou v kariéře

On sám by na Letnou zamířil jen v případě, pokud by hrál v základní sestavě. "Kdybych tam neměl pravidelně nastupovat, to bych tam asi už vůbec nešel. Ale trenér by musel vědět, jak si to představuje," otevřeně říká ostřílený hráč, který v minulé sezoně zaujal dobrými výkony ve španělské lize.

Sparta by v jeho případě uvažovala i o zařazení na post defenzivního záložníka, kde Jarošík nastupoval dřív. "Kdybych do Sparty šel, chtěl bych hrát stopera. Vím, že tam tři zkušení stopeři bojují o místo, ale když mě chtějí, snad mě chtějí jako hráče, který by hrál," preferuje post, kde hraje posledních několik sezon.

Kývnout na nabídku Sparty, kde strávil sedm let a zahrál si i Ligu mistrů, zatím nechce. "Její nabídka je zajímavá, já jsem sparťan, ale společnost, prázdné stadiony a nefotbalové prostředí, to mě sem moc netáhne. Je to nejdůležitější věc, proč se mi nechce domů," odrazuje ho prostředí české ligy.

Příchod Jarošíka je tedy stále zahalen otazníky. "Přestupové okno je ještě pár dní otevřené, do té doby snad jasno bude. Je to pořád otevřené, několik klubů se ptá. Stát se může všechno, ale doufám, že se to vyřeší dřív než do konce srpna."

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud