Jakub Konečný
14. srpna 2011 • 11:26

BLOG: Sparta má svého Fabregase, nového stopera Jarošíka

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich příběhy mají hodně společného. O návratu těch dvou do mateřského klubu se psalo celé roky a jejich přestup nebyl rozhodně nic laciného. Těžko se navíc ubránit dojmu, že náročná transakce se v obou případech povedla jaksi pozdě, kdy už ani nebyla potřeba. Byť Sparta nakonec získala Jiřího Jarošíka dřív než Barcelona Ceska Fabregase.



Minimálně jeden rozdíl tu však je. Comeback Jiřího Jarošíka na Letnou jeho noví spoluhráči na Twitteru neoslavují. Příchod čtvrtého zkušeného a nákladného stopera totiž v sobě skrývá víc rizik, než by se na první pohled mohlo zdát.

Kdyby Jarošík podepsal Spartě už před měsícem, dávalo by to smysl. Tým Jozefa Chovance v tu chvíli končil přípravu ve velmi nervózní atmosféře, na které měly hlavní podíl otazníky kolem stoperské dvojice. Majitel ligových titulů ze čtyř zemí se v tu chvíli jevil jako ideální základní kámen, vedle něhož by si zkrátka stoupl jeden z trojice Tomáš Řepka, Tomáš Zápotočný a Erich Brabec. To by v podstatě bylo jedno.

Jiří Jarošík přestoupil do Sparty. Kvůli boji o titul a evropským pohárůmFoto ČTK
Jenže Jarošík váhal a licitoval. Spartu si nechával jako záložní variantu, vycítil, že ji může tahat za nos až nedůstojně dlouho. A čekal na nabídky z lepších adres. Ty však jaksi nedorazily, v dnešním fotbale čtyřiatřicetiletý borec už zkrátka není žádný šlágr. I když je jako volný hráč zadarmo.

Sparta mezitím připomínala olivu. Pod tlakem ze sebe vydala to nejlepší. Do sezony vstoupila skvěle a ve středu obrany se jí ustálila spolehlivá dvojice Řepka – Zápotočný s tím, že luxusní a solidní záskok má v Erichu Brabcovi. A případnou alternativu v jeho jmenovci Jakubovi, kapitánovi stříbrné devatenáctky.

Přesto Sparta o Jarošíka i nadále stála a nakonec ho uhnala – jako svou desátou (a nejdražší) letní posilu v pořadí. Svědčí to o tom, že oproti minulé sezoně nechce nic podcenit a za titulem tentokrát půjde, ať to stojí, co to stojí.

Otázkou zůstává, jestli taková pečlivost a velkorysost nebude v konečném důsledku kontraproduktivní. Sparta momentálně připomíná dokonale fungující stroj – a do těch se přece nesahá.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud