Michal Petrák
9. března 2012 • 04:26

Sparta nasadí mladou krev! Nezdary odnesou dva hráči sestavy

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŽIŽKOV - SPARTA OD 20,15 ONLINE | Klopotný začátek jarní části už Sparta musí hodit za hlavu, pokud si nechce boj o titul ještě víc zkomplikovat. Zlomit špatnou sérii se dnes večer pokusí ve večerním utkání proti poslednímu týmu tabulky žižkovské Viktorii – a pomoci by jí k tomu měla mladá krev, která nahradí chybující hráče základní sestavy. Na hřiště by se měl dostat Tomáš Vaclík či Jakub Brabec. Utkání budete moci sledovat v podrobné ONLINE reportáži.



První proti poslednímu. Pro souboj Sparty se Žižkovem to pořád platí, ovšem pokud se Letenští chtějí na špici tabulky udržet, musejí prudce změnit trend, který nastolili na začátku jara. „Stop rozhazování bodů, pokud chceme hrát o titul!“ – tak musí znít jejich první přikázání. Proto se trenérský štáb Sparty rozhodl vsadit na mladíky.

„Na kom jiném bychom se měli chytit, když ne na Žižkovu?“ položil řečnickou otázku kapitán Marek Matějovský poté, co jeho tým podlehl na vlastním hřišti Plzni 1:3 a připustil ještě větší drama v boji o titul.

Jenže právě zápas na hřišti posledního může být svou nadějí zrádný. Žižkovští nemají co ztratit, jejich sevřený stadion umí být pro hlavy soupeřů i svíravý, hraje se večer před televizními kamerami... „Žižkov je poslední, ale to neznamená, že ho podceníme. V naší situaci si to ani nemůžeme dovolit,“ prohlašuje sparťanský trenér Martin Hašek.

Realizační tým Letenských navíc kromě toho musí řešit i vlastní problémy ve hře. Proti Plzni několikrát fatálně chybovala obrana (stejně jako předtím proti Hradci, který jen nevyužil svoje šance), a tak bylo o téma tréninků ve strahovském centru Sparty postaráno.

„Věnovali jsme se práci obranné čtveřice, ta totiž mnohdy neplnila své úplně základní povinnosti,“ popisuje Hašek na webu Sparty, co tým zaměstnávalo. „Po zhlédnutí videa ze zápasu a diskusi, která s hráči proběhla, jsme se rozhodli, že se tomu budeme věnovat ještě více. V posledních pěti domácích utkáních jsme inkasovali devět gólů a to je na naše poměry nepřípustné,“ říká.

Jiří Jarošík nechápe - Sparta právě prohrála podruhé v řadě
Jiří Jarošík nechápe - Sparta právě prohrála podruhé v řadě


Chyby budou proti Žižkovu stát místo Tomáše Zápotočného a Milana Švengera, generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík navíc sáhne po kroku, v jehož provedení se dosud krotil. Ačkoli chce co nejvíc sázet na mladíky, které dobře zná, i jeho nejbližší spolupracovníci měli obavy, zda to pro sparťanské teenagery nemůže být příliš velké sousto. Proto se do sestavy dostávali zatím jen „na ochutnávku“. Jenže když je situace ve fázi „teď, nebo nikdy“, Hřebík právě po mladících sáhne.

Švengera tak v bráně nahradí Tomáš Vaclík, paradoxně na stadionu, z něhož na Letnou zamířil, a místo Zápotočného se do obrany postaví devatenáctiletý Jakub Brabec. O něm Hašek mluvil jako o nejméně talentovaném ze silného ročníku 1992, který však neúnavnou pílí svou pozici raketově zlepšil.

Zvládne duo mladíků v defenzivě psychicky náročný zápas? Sparťanské tažení za titulem to nutně potřebuje...

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud