9. března 2012 • 22:10

Jaroslav Hřebík na lavičce – a šlo to! Změny Spartě pomohly

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se odhodlala k několika změnách a nelitovala. Na hřišti Žižkova vstřelila dva góly a po dvou zpackaných zápasech (Hradec, Plzeň) si odvezla vítězství 2:0. Spartě pomohly nové tváře v sestavě, náhodný gól Přikryla i Hřebík na lavičce.



Hřebík na lavičce
Jak Hřebík slíbil, zápas nechal odkoučovat Martina Haška. To on neustále pobíhal kolem lajny a posílal hráčům instrukce. "Teď tu ale mám o jednoho konzultanta víc," pochvaloval si Hašek. Jeho nadřízený po většinu času seděl na kraji lavičky a hlasitě do zápasu moc nevstupoval. Párkrát se na nohou ale samozřejmě ocitl.

Vaclík v brance
S Hřebíkem na lavičce přišly také změny v sestavě. V brance začal Tomáš Vaclík na úkor nedávné jedničky Milana Švengera. Odvděčil se jistým výkonem. A to ještě v kritické chvíli za stavu 1:0 chytil tutovku žižkovského útočníka Bálka.

Jakub Brabec na stoperu
Před Vaclíkem operovala dvojice Jiří Jarošík - Jakub Brabec. Druhý se objevil v ligovém zápase Sparty vůbec poprvé. A bylo zajímavé sledovat, jak se s náročným úkolem vypořádá. Zvládl to perfektně. Byl oporou zadní řady, působil jako zkušený stoper.

Záloha bez Holka
Absence Maria Holka byla překvapením. Kvůli nemoci museli letenští trenéři na poslední chvíli pozměnit i střed zálohy. Na postu defenzivního štíta nastoupil Hušbauer, před ním operovali Matějovský s Grajciarem. Před první brankou jejich kombinace nevycházely. Celé mužstvo bylo nervózní. A jednoduchými přihrávkami se často připravovalo o míče. Po vstřelených brankách se vše změnilo. Nervozita opadla. A záloha se začala prosazovat jednoduchostí. Třeba, když Grajciar uvolňoval spoluhráče patičkou.

Gólový Přikryl
Patnáctimilionová posila Tomáš Přikryl nastoupil v sestavě Sparty teprve podruhé. V první půli se svezl na těžkopádném výkonu celé Sparty. Ovšem byl to on, kdo Letenské zbavil již zmíněné nervozity. A to takovým způsobem, kterým ani nechtěl. "Nebyla to střela, ale centr," přiznal Přikryl, který přehodil soupeřova brankáře.

Kweuke zvyšuje na dvoubrankový rozdíl
Kweuke zvyšuje na dvoubrankový rozdíl

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud