4. května 2012 • 12:40

Kotal odchází z Hradce, v Jablonci nahradí Komňackého

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem jabloneckých fotbalistů bude Václav Kotal, který přichází z Hradce Králové. Od další sezony povede tým místo odstupujícího Františka Komňackého. Kotal podepsal v Jablonci, kde už na začátku tisíciletí dělal asistenta Jaroslavu Hřebíkovi, dvouletou smlouvu. ČTK to řekl sportovní ředitel severočeského klubu Petr Flodrman.



Je to už druhá rošáda na ligových trenérských lavičkách během dneška. Kotala, který neprodloužil smlouvu v Hradci Králové, u "Votroků" zase nahradil Jiří Plíšek. Devětapadesátiletý Kotal byl v Hradci od roku 2009, tým před dvěma lety přivedl zpět do ligy a loni se s ním bezpečně v nejvyšší soutěži udržel. K záchraně mají Východočeši blízko i letos.

"S nikým dalším jsme nejednali. Pan Kotal v Jablonci už působil jako asistent Jaroslava Hřebíka, takže dobře zná zdejší prostředí, tréninkové podmínky i třeba počasí. Měl zájem Jablonec trénovat, jednání byla rychlá," řekl Flodrman.

Jablonecké vedení věří, že Kotal na severu Čech naváže na kvalitní práci, kterou odváděl v Hradci. "Dokázal s Hradcem postoupit do první ligy a s kádrem bez výrazných zvučných jmen bez záchranářských problémů dohrál sezony. Věříme, že se mu bude v Jablonci dařit," dodal Flodrman.

Kotal před několika dny prohlásil, že ho láká trénovat ambicióznější klub. Momentálně se prý ale soustředí na dokončení práce v Hradci. "Ještě není dohraná sezona, Hradec ještě není stoprocentně zachráněný. S Jabloncem jsme se dohodli, ale moje myšlenky teď směřují k dokončení práce v Hradci. Teprve potom to budu komentovat dál," řekl ČTK Kotal.

Pro Kotala bude angažmá v Jablonci druhou ligovou štací. K týmu Baumitu si z Hradce přivádí také svého asistenta Michala Šmardu. Komňacký v Jablonci působil téměř pět let.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud