Jakub Konečný
5. července 2012 • 17:40

Gladbach je dobrá volba, ale o Krejčího nechci přijít, říká Lavička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zájem čtvrtého týmu bundesligy o letenského záložníka Ladislava Krejčího dává hráčově nadřízenému smysl. „Právě v Gladbachu na mladé hráče sázejí,“ ví dobře sparťanský trenér Vítězslav Lavička. Přesto věří, že k přestupu nakonec nedojde.



Jednání mezi Spartou a Borussií Mönchengladbach probíhají už třetí týden – a představy obou klubů se pomalu sbližují. Český vicemistr si Ladislava Krejčího cení na 6 milionů eur, tedy 150 milionů korun.

Obrovská suma, že? Nicméně Němci ji na účtech mají, prodali totiž reprezentanta Marka Reuse do Dortmundu za 17,5 milionu eur. A právě Reuse by měl Krejčí v Gladbachu nahradit.

„Když se podíváte na filozofii Borussie Mönchengladbach, je postavená na práci s mladými hráči,“ upozorňuje kouč Sparty Vítězslav Lavička. „Není žádná náhoda, že zrovna Láďa upoutal pozornost tohoto klubu, protože má všechny předpoklady pro moderní fotbal.“

Ladislav Krejčí se prodírá rumunskou obranou v přípravném utkání s KlužíFoto sparta.cz
Krejčí, který dnes oslavil na soustředění v Rakousku dvacáté narozeniny, však zatím spojuje svou budoucnost se Spartou – k velké radosti svého trenéra.

„Chci věřit, že Láďa své schopnosti dá v této sezoně ještě ve prospěch Sparty,“ komentuje jednání o přestupu Lavička. Sám přitom dobře ví, že v této hře je pouhým divákem. O Krejčího budoucnosti nerozhoduje, ta je v rukou funkcionářů obou klubů.

„Tohleto já neovlivním,“ říká smířeně devětačtyřicetiletý trenér. „Pokud nabídka ze strany Borussie nebo jakéhokoliv klubu přijde v takové výši, že nepůjde odolat, budu to akceptovat a budeme se snažit najít za Láďu nějakou náhradu.“

Ladislav Krejčí takhle pózoval pro Sport Magazín ve sparťanském dresu
Ladislav Krejčí takhle pózoval pro Sport Magazín ve sparťanském dresu


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud