24. července 2012 • 14:20

Rána pro Boleslav. Chramosta se zranil a bude několik měsíců chybět

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladoboleslavský fotbalista Jan Chramosta si poranil zkřížený vaz v koleně a musí na operaci. Reprezentant do 21 let a kandidát na uvolněné místo po Milanu Barošovi v seniorské reprezentaci bude podle odhadů několik měsíců mimo hru.



Chramosta se zranil při nedělním tréninku. Podvrtl si koleno a jeho stav se nakonec ukázal komplikovanější, než se zdálo.

"Dnes se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí u klubového lékaře Miroslava Sinkuleho. Prokázalo přetržený přední zkřížený vaz," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

Jednadvacetiletý útočník, který v české lize odehrál 88 utkání a vstřelil 28 gólů, se v pátek, nebo v pondělí podrobí operaci. "Rekonvalescence se odhaduje na několik měsíců," doplnil Koros.

Pro účastníka Evropské ligy je absence nového kapitána velkou ránou. "Honza byl ve výborné formě a očekávali jsme jeho vytížení a přínos mužstvu v lize i evropských pohárech. Jeho zranění a následná rekonvalescence jistě také oddálí jeho možné působení v české reprezentaci," prohlásil sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Při poškození kolenních vazů se rekonvalescence většinou pohybuje kolem sedmi měsíců, jsou ale i případy, kdy se hráč do půl roku vrátil do hry. Reprezentační stoper Tomáš Sivok se stihl od zranění zapojit do zápasu po pěti měsících.

"Je škoda, že se to stalo zrovna na startu sezony, když má člověk za sebou kompletní přípravu a těší se, co podzim přinese. K fotbalu ale zranění patří a budu se moc snažit, abych byl co nejdříve zpět na trávníku a mohl se vrátit do boleslavské sestavy," snažil se brát Chramosta zranění pozitivně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud