2. září 2012 • 21:25

Rozjetá Plzeň stíhá Spartu, kanonádě na Dukle velel střelec Bakoš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň pokačují ve výborných výkonech. Duklu Praha porazili vysoko 4:1, dva góly dal nejlepší kanonýr Západočechů Marek Bakoš. Plzeň se díky výhře vyhoupla na druhé místo za Spartu.



Plzeň na Julisce dokázala, že po čtvrtečním postupu přes Lokeren do základní skupiny Evropské ligy vládne velkým sebevědomím.

První dvacetiminutovka se změnila ve hru na jednu bránu a hráči Dukly měli myšlenky jen na to, aby odvraceli řadu nebezpečných akcí hostí. V něm se pokoušel dirigovat hru záložník Hanousek, který v minulé sezoně právě v Dukle zazářil.

Brankář Pražanů Rada musel být ve střehu proti průniku Bakoše i lobu plzeňského kaptiána Horvátha, zatímco domácí se zmohli jen na hlavičku záložníka Bergra, který se v létě do Dukly vrátil po nepovedené půlroční štaci právě v Plzni.

Západočeši šli do vedení po půlhodině hry: útočník Bakoš se blýskl precizní trefou z trestného kopu a zopakoval si gólovou euforii ze čtvrtečního duelu EL, kdy rozhodl o plzeňském postupu.

Bakoš se tak postaral o to, že Dukla poprvé v ligové sezoně musela dotahovat náskok soupeře. Domácí to srazilo ještě víc, Plzeň na hřišti díky vyspělé kombinaci dál vládla, zatímco domácí o míče přicházeli hned po jejich získání.

Plzeň hned po poločase málem zvýšila, když Ševinského hlavičku skvěle vytěsnil Rada. V 58. minutě ale už neměl nárok proti umístěné střele reprezentačního záložníka Daridy, který skvěle zužitkoval centr Rajtorala.

Ten měl klíčový podíl i na třetí brance, která jen dokonala dnešní zmar Dukly. Gólman Rada hrubkou v rozehrávce nechal vzpomenout na podobný kiks z loňského vzájemného utkání na Julisce, Rajtoral míč rychle posunul k Bakošovi, který mohl slavit svůj druhý dnešní zásah. Plzeň s Duklou neměla žádné slitování a dál se hnala za zvýšením náskoku.

Spící obranu domácích Západočeši vyšachovali i v 77. minutě a Hanousek tvrdou ranou pokořil svůj bývalý tým a radoval se z gólu ve třetím zápase za sebou. Plzeň Dukle nakonec pomohla k čestnému úspěchu. Střídající Fillo zazmatkoval při standardní situaci domácích a omylem překonal brankáře Kozáčika.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:4 (0:1)

Branky: 86. Fillo vlastní - 31. a 66. Bakoš, 58. Darida, 77. Hanousek. Rozhodčí: Adámek - Gallo, Dobrovolný. ŽK: Malý - Limberský. Hanousek. Diváci: 3258.

Dukla: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Borek (83. Podrazký), Gedeon - Pázler (65. Svatonský), Malý, Berger - Přeučil (61. Pospěch). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Procházka, Limberský (82. Fillo) - Horváth, Darida - Rajtoral, Hanousek, Ďuriš (89. Končal) - Bakoš (79. Malakjan). Trenér: Vrba.

David Limberský (vpravo) slaví branku do sítě Dukly Praha s plzeňským kanonýrem Markem Bakošem
David Limberský (vpravo) slaví branku do sítě Dukly Praha s plzeňským kanonýrem Markem Bakošem


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud