2. prosince 2012 • 07:55

Finiš Slavie, ofenziva Plzně, kanonáda Olomouce. Zvolte zápas podzimu!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Fotbalová Gambrinus liga nabídla řadu zajímavých zápasů. Padalo hodně gólů, útočilo se, utkání byla vyrovnaná a napínavá až do konce. Jaké z nich utkvěly v paměti nejvíc? V pátém díle seriálu iSport.cz nabízíme pět nejlepších duelů ligového podzimu.



1. kolo, Slavia - Jihlava 3:3
Vošahlík zachránil dvěma góly proti Jihlavě pro Slavii alespoň bodFoto Pavel Mazáč (Sport)

Nováček ligy sahal po senzaci hned v prvním zápase v nejvyšší soutěži. Jihlava během jediného poločasu v Edenu získala tříbrankový náskok, na kouče Radu padaly mdloby. Premiéra Blažka v dresu týmu z Vysočiny nemohla začít lépe.

Domácí se ale po přestávce zmátořili. Vošahlík, v závěru Kisel a opět Vošahlík dotáhli prakticky ztracené utkání do remízového konce. Slavii se ještě nikdy na domácím trávníku nepodařilo po 45 minutách prohrávat 0:3, na druhou stranu po šesti letech vstřelila Jihlavě tři góly během druhého poločasu. Zkrátka opravdu povedený zápas...   

3. kolo, Plzeň - Brno 2:3
Pavel Horváth s Petrem Švancarou během utkání Plzně proti Brnu Pavel Horváth s Petrem Švancarou během utkání Plzně proti BrnuFoto Jaroslav Legner Sport

Viktoriáni celý zápas bušili do soupeře. Na roky vyhráli 17:2, na střely 14:4. Jenže co je platná převaha, když góly dává soupeř... Brno dokázalo do západočeské sítě dostat míč hned třikrát, což se na podzim nikomu nepodařilo.

"Jsem na mužstvo hrdý. Tlak, který si dokázali vytvořit, byl neskutečný. Tady se na gól nenadře jen Barcelona," komentoval senzační vítězství Zbrojovky kapitán Petr Švancara. Byl to také jediný zápas, který doma Západočeši prohráli.

11. kolo, Plzeň - Jablonec 1:1
Plzeňský Daniel Kolář a jeho radost z výhry v JablonciFoto Pavel Mazáč (Sport)

Šlo o mimořádně důležité utkání o čelo tabulky, čekala se spíš taktičtější partie. Oba celky však předvedly mimořádné výkony, hrál se ofenzivní fotbal moderního střihu. Sice padly jen dvě branky, ale diváci ve Štruncových sadech tleskali i za remízu 1:1.

"Pokud dnešní fotbal vypadal jako krize, tak doufám, že v takové krizi budou všechny mančafty v lize. Po takovém výkonu se nemáme za co stydět," komentoval trenér Vrba situaci, kdy Plzeň nevyhrála čtvrté utkání v řadě.

12. kolo, Sparta - Liberec 2:1
V hlavičkovém souboji Jarošík se ŠtajneremFoto Michal Beránek (Sport)

Spartě se dokonale povedla odveta za utkání z minulého podzimu, kdy Liberec na Letné slavně zvítězil 3:0. Tentokrát diktovali tempo domácí, kteří s Libercem odehráli pravděpodobně nejlepší ligové utkání podzimu.

Díky dvěma precizním rohům a zakončením Jarošíka se Švejdíkem vedla Sparta 2:0, měla i další šance. V závěru se ale musela bát o výsledek. Po parádní akci snížil Blažek, v závěru odmítl vyrovnání Štajner, kterého vychytal Vaclík.

13. kolo, Olomouc - Příbram 6:1
Do čela ligy se posunula Olomouc po výrazné výhře nad PříbramíFoto ČTK

Nejvyšší výhra celého podzimu se zrodila na začátku podzimu na Hané. Po půlhodině hry Olomouc vedla nad bezradnou Příbramí už 4:0, hosté neměli nejmenší šanci. Hattrick se zadařil kanonýrovi Ordošovi, který si vystřílel i pozvánku do reprezentace.

Olomouc potvrdila výkonnostní vzestup po loňské sezoně, ve které ji srazil ke dnu tabulky bodový odpočet kvůli korupci. Letos sebevědomý celek hraje na čele tabulky a patří mezi kandidáty na titul.

Vošahlík zachránil dvěma góly proti Jihlavě pro Slavii alespoň bod
Vošahlík zachránil dvěma góly proti Jihlavě pro Slavii alespoň bod

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud