2. března 2013 • 18:10

Debut snů! Góly Kuvajťana Azíze pomohly Příbrami k důležité výhře

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami zvládli důležitý zápas v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Na domácím hřišti porazili Teplice 3:1, přičemž dva góly vítězů vstřelil při svém prvním startu v české lize Kuvajťan Azíz. V sestupovém pásmu je po tomto výsledku nabito. V tabulce se poslední Středočeši dotáhli na patnáctré České Budějovice, Teplice mají jen o bod víc.



Teplický trenér Zdeněk Ščasný označil porážku za zbytečnou. "Ale je to už minulost a musíme hledět do budoucnosti. Od doby, kdy jsem přišel do Teplic, bojujeme o záchranu a v tuto chvíli nepanikařím. Situace sice není lehká, ale do konce sezony zbývá ještě mnoho utkání," uvedl Ščasný.

Fotbalisté Příbrami dokázali po pěti neúspěšných zápasech v lize zvítězit v pravou chvíli. Do utkání vstoupili velice dobře a po deseti minutách hry ji poslal do vedení Azíz Mašán, který se při svém prvoligovém debutu trefil k tyči z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů. Po 393 minutách tak ukončil střelecký půst příbramského celku! "Pro tyto typy hráčů není vůbec jednoduché se aklimatizovat," cenil si jeho výkonu příbramský trenér Karol Marko.

Ani zkušenosti Štěpána Vachouška nepomohly Teplicím k lepšímu výsledkuFoto ČTK
Domácí pokračovali v tlaku a soupeře jasně přehrávali. Další branku mohli přidat po rohovém kopu Lukáše Pleška, avšak hlavičkující David Střihavka trefil pouze břevno. Po dvaceti minutách už Příbram přesto vedla o dva góly - střelou z dvaceti metrů se o to postaral Azíz. Kuvajtský fotbalista mohl po půlhodině hry zkompletovat hattrick, jeho pokus ze střední vzdálenosti ale o pár centimetrů minul pravou tyč.

Teplice oživily naději na bodový zisk v 36. minutě, když se prosadily ze své jediné vážnější akce v utkání. Po malém důrazu domácích obránců na hranici pokutového území se k míči dostal konžský záložník Francis Litsingi a pohotovou střelou k tyči snížil.

Po změně stran se už tolik aktivně nehrálo a šancí výrazně ubylo. Spíše se bojovalo ve středu hřiště a ani jeden z brankářů nemusel výrazněji zasahovat. Lehce navrch měli dál domácí hráči, postupně se však do útoku tlačili i hosté, jenže brankáře Aleše Hrušku ohrozit nedokázali.

V nastaveném čase všem unikl Radim Valenta, přešel přes polovinu hřiště a potřetí překonal Slavíka. Příbramští fotbalisté tak dokázali Teplice porazit po více než dvou letech.

1. FK Příbram - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 10. a 20. Azíz, 90.+2 Valenta - 36. Litsingi. Rozhodčí: Adam - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Jugas - Čajič, Podaný, Vachoušek.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Krbeček, Azíz, Tarczal, Trapp (62. Pilík) - Koukal (90. Divíšek), Střihavka (85. Valenta). Trenér: Marko.
Teplice: Slavík - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Podaný - Chovanec (68. Kerič), Matula, Čajič (88. Vůch), Vachoušek, Litsingi - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Brankář Teplic Martin Slavík se po míči mířícím do sítě natahoval v Příbrami třikrát marně.
Brankář Teplic Martin Slavík se po míči mířícím do sítě natahoval v Příbrami třikrát marně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud