9. dubna 2013 • 15:50

Opět narvaná Letná. Derby mezi Spartou a Slavií bude vyprodané!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové derby mezi Spartou a Slavií by mělo být v sobotu vyprodané. Na letenský stadion pražské Sparty zřejmě znovu dorazí přes 19 tisíc fanoušků, stejně jako před dvěma týdny na další šlágr s Plzní. K dnešnímu dni zůstávalo v prodeji k dispozici asi tisíc vstupenek. Na společné předzápasové tiskové konferenci to dnes řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.



Lístky jsou stále v prodeji na pokladnách stadionu Sparty a na webu www.ticketportal.cz. "Záleží také na tom, jakým způsobem proběhne neuplatnění rezervací na webu ticketportal. Nevyzvednuté rezervace se vždy o půlnoci vracejí do prodeje a fanoušci je vzápětí zakupují, dnes hrubým odhadem zbývá asi tisícovka lístků. Na 99 procent se tak dá říci, že utkání bude vyprodané," uvedl Kasík.

"Je skvělé, že o náš druhý domácí zápas po sobě je mezi fanoušky takový zájem. Je to pro nás zpětná vazba, že asi teď svoji práci odvádíme dobře. Snad se nám zápas se Slavií povede stejně jako ten proti Plzni, kdy nám fandové strašně pomohli," připomněl brankář Sparty Tomáš Vaclík nedávnou výhru nad Plzní 1:0. "Při derby bude také atmosféra elektrizující," těšil se brankář, který se chystá na své třetí derby, ale první na Letné.

Sparťanští fanoušci si na Hané užívali. Sparta vyhrála v 22. kole Gambrinus ligy na hřišti Sigmy jasně 3:0Foto ČTK


Velké pražské derby, už 279. v historii, fanoušky táhne, zaplněný má být i slávistický sektor v letenské aréně. Tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková dnes uvedla, že příznivci "sešívaných" si do dnešního dne rozebrali asi 1300 vstupenek, dalších pět stovek má ještě Slavia k dispozici na pokladnách stadionu v Edenu. "Předpokládáme, že náš sektor bude také plný," podotkla Nouzáková.

Sparta půjde do zápasu v roli favorita, protože společně s Plzní vede ligovou tabulku. Slavia je s dvacetibodovým odstupem na osmé pozici, ale může ji povzbudit vzpomínka na podzimní vzájemný zápas, kdy Spartu v Edenu zdolala těsně 1:0. Utkání rozhodl stoper Martin Latka, který teď už ale hájí barvy bundesligového Düsseldorfu.

Trenér fotbalové Sparty Vítězslav Lavička (vlevo) a trenér Slavie Petr Rada (vlevo) vystoupili 9. dubna v Praze na tiskové konferenci obou klubů před 279. derby, které se odehraje 13. dubna.
Trenér fotbalové Sparty Vítězslav Lavička (vlevo) a trenér Slavie Petr Rada (vlevo) vystoupili 9. dubna v Praze na tiskové konferenci obou klubů před 279. derby, které se odehraje 13. dubna.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud