10. května 2013 • 14:08

Kweuke zašel do nemocnice, Dosoudil jeho omluvu přijal chladně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník fotbalové Sparty Léonard Kweuke dnes v pražské motolské nemocnici navštívil Radka Dosoudila, kterému ve středečním pohárovém utkání hrubým zákrokem zlomil holenní kost. Osobně se mu za šlapák omluvil, což mladoboleslavský obránce přijal s rezervou. "Žádná omluva nevrátí to, co se stalo," řekl Dosoudil.



Leo Kweuke se snažil omluvit Dosoudilovi už na hřišti.Foto Michal Beránek (Sport)

"Šel jsem do souboje s cílem zahrát míč, nechtěl jsem Radkovi ublížit. Moc mě to mrzí," omlouval se už včera Léonard Kweuke prostřednictvím Sparty.

Teď svou omluvu zopakoval Radku Dosoudilovi osobně v motolské nemocnici, kam jej přišel navštívil. 

Jenže zraněný stoper jeho gesto přijal spíš rezervovaně. Dosoudil i nadále vyčítá Kweukemu, že jeho faul byl zcela zbytečný.

Dosoudil je odnášen na nosítkách po faulu Kweukeho.Foto Michal Beránek (Sport)

"Je fajn, že Spartě ta věc není lhostejná. Vážil jsem si gesta pana Lavičky, který se omluvil hned po utkání. Kweuke také nějaké gesto udělal, v pořádku, ale nemůžu to brát přece tak, že se nic nestalo," vysvětlil Dosoudil.

"Kweukeho omluvu jsem si vyslechl, ale to je asi tak všechno. Věc je přece daná: on mě zbytečně zfauloval a já kvůli tomu budu více než půl roku bez fotbalu. To mi přece žádná omluva nevrátí."

Ve čtvrtek po operaci Dosoudil řekl, že Kweukeho zkrat vyústil patrně z jeho frustrace: "V zápase se moc neprosadil, navíc ztratil místo v základní sestavě. Možná proto přišel ten zkrat. Je neomluvitelné, co udělal. Byla to od něj likvidační věc."

A názor nezměnil ani po shlédnutí záznamu, na který v sobě sebral sílu ve čtvrtek. "Utvrdil jsem se v tom, že to byla nepochopitelná věc. Věřím Kweukemu, že nejednal úmyslně a nohu mi zlomit nechtěl, ale následky jsou jasné. A svůj názor na věc jsem mu řekl i dnes," dodal.

Kamerunského obra potrestala disciplinární komise zákazem startu ve 12 zápasech. Je to nejvyšší postih, který kdy hráči za faul udělila.

Dosoudil se zřejmě znovu zapojí do hry až na začátku příštího kalendářního roku.

Faul Leonarda Kweukeho a zlomená noha Dosoudila.Foto Repro ČT sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud