Stanislav Hrabě
14. června 2013 • 04:59

Svůj cíl jsem nesplnil, Slavia má na víc, říká končící Zbyněk Kusý

Autor: Stanislav Hrabě, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Edenu přišel jako velká posila managementu, po roce však ze Slavie odchází. Zbyňka Kusého střídá ve funkci generálního ředitele zkušený Jaromír Šeterle. „Nesplnil jsem úkol, s kterým jsem do Edenu přišel, proto odcházím,“ přiznává sportovně bývalý generální manažerem české hokejové reprezentace.



Hlavním úkolem sedmačtyřicetiletého manažera bylo kromě jiného sehnat pro tým z Edenu silného partnera, což se mu nepovedlo.

„Obešel jsem velké množství společností, abych sehnal silného partnera. Bohužel součástí mého kontraktu bylo, že ho do roka přivedu. To se nepovedlo. Je logické, že majoritní vlastník je s mým působením nespokojený, proto jsme se rozešli,“ neschovává se za výmluvy Kusý.


Mezi cíle bývalého manažera Pardubic patřily i sportovní úspěchy klubu. „Úspěšná sezona ovšem nebyla, generálního sponzora nemáme a Slavia se do pohárů nedostala. Musí přijít někdo jiný, kdo to zkusí jinak a třeba bude úspěšnější,“ říká.

„Sedmé místo je neúspěch. Pro mě a pro Slavii především, ta má hrát poháry. Takže ani to se nepodařilo, proto musím odejít,“ dodává.


Za působení Kusého ve Slavii se objevovaly spekulace, že příchod silného partnera je blízko, nic takového se však nakonec nestalo.

„Mohu říct, že jsme s některými firmami byli už hodně nablízko. Ekonomická situace je ovšem tak složitá, že firmy reagují každý den jinak. Přesto jsem přesvědčen, že Slavia je dobrá značka a partnera nakonec najde.“

Částka za jméno či logo partnera, kterého by nejstarší klub v Česku nosil na dresu, by se podle Kusého měla pohybovat mezi dvaceti až třiceti miliony. „Bez jakýchkoli výmluv musím přiznat, že se mi to nepovedlo,“ smutní Kusý.

ROZHOVOR SE ZBYŇKEM KUSÝM ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud