25. června 2013 • 12:38

Sparta hlásí první posilu: Ze Slovanu přichází Pauschek

Autor: ČTK, iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta získala ze Slovanu Bratislava obránce Lukáše Pauscheka. Dvacetiletý slovenský reprezentant se tak stal první letní posilou letenského klubu, se kterým podepsal čtyřletý kontrakt. Kluby po vzájemné dohodě neprozradily přestupovou částku. "Lukáš je perspektivní hráč, o kterého jsme měli dlouhodobý zájem. Jsme rádi, že jednání dospěla do úspěšného konce," řekl člen představenstva Jakub Otava pro klubový web sparta.cz.



Sparta se zajímala o Lukáše Pauscheka dlouhodobě. Poprvé se jej pokusila získat už v zimě, ale jednání se Slovanem Bratislava tehdy nevyšla. "Teď jsme dospěli k podmínkám, které akceptovaly všechny strany," uvedl generální ředitel Slovanu Bratislava Petr Kašpar, aniž by je popsal konkrétněji.

"Neplánovali jsme Lukáše uvolnit. Ale chtěl zkusit štěstí ve Spartě a nechtěli jsme mu v tom bránit za každou cenu," dodal Kašpar s tím, že na Pauschekův post má tři kvalitní hráče. I to sehrálo důležitou roli v transferu.

Pauschek na oficiálních stránkách slovenského klubu připustil, že se mu ze Slovanu Bratislava, kde hraje odmalička, neodchází lehce. "Prožil jsem tady mnoho krásných momentů a klub mi přirostl k srdci," uvedl.

Při zvážení všech okolností ale dospěl k závěru, že pro další vývoj jeho kariéry mu přestup do Sparty pomůže. "Děkuji majitelovi a vedení Slovanu, že s mým rozhodnutím souhlasili a uvolnili mě," dodal.

Pauschek, jenž se do tréninku Sparty poprvé zapojí ve středu, byl pro trenéra Vítězslava Lavičku jednou z letních přestupových priorit. Jeho příchod zároveň znamená, že by Spartu mohli opustit v brzké době zkušení zadáci Vlastimil Vidlička nebo Tomáš Zápotočný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud