Stanislav Hrabě
21. července 2013 • 18:00

Čontofalský potopil kiksem Slavii. Rááádek Černý, reagovali fans

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rááádek Černý, ozývalo se stadionem v Edenu po úvodní remíze domácí Slavie Praha s Baníkem Ostrava (1:1). Fanoušci nevítali jenom návrat svého oblíbence a odchovance klubu, ale skandováním rovněž naznačovali, že by si přáli jeho povolání mezi tyče. Ne z nostalgie. Gól, který červenobílí dostali, totiž považovali za jasnou chybu Kamila Čontofalského.



V úvodním utkání domácí Slavia drtila Baník Ostrava a gól byl na spadnutí. Udeřilo ovšem na druhé straně. V 60. minutě záložník hostí Davor Kukec napřáhl z dobrých 25 metrů a nepříliš umístěná a prudká střela skončila v síti. Jasná chyba brankáře Kamila Čontofalského, neslo se stadionem. Hosté se lacino dostali do vedení a nakonec brali bod.

„Z ojedinělé akce Baníku jsme dostali branku,“ posteskl si po utkání trenér Michal Petrouš, že jeho svěřenci tím vlastně přišli o výhru, kterou si vzhledem k převaze zasloužili. Rozhodují ovšem góly a ty soupeři vstřelili po jednom.

Zatímco však slávisté vyrovnali nechytatelnou nádhernou Mičolovou bombou pod břevno Bártovy branky, Ostravští se radovali z dosti nepřesvědčivého zásahu. Čontofalský pustil Kukecou střelu mezi nataženýma rukama a pod tělem.

Trenér Petrouš mu to ovšem nevyčítal. „Proběhlo to v hrozném fofru, z lavičky nebyla střela vidět. Jestli šla k tyči nebo přímo na něj,“ rozebíral situaci.

„Musíme se na to nejprve pořádně podívat. Ještě jsem to s ním neprobíral,“ odhalil, že hráči měli druhý den volno. Ke svému svěřenci našel vysloveně shovívavá slova. „To se stane,“ omlouval ho na dálku. „Kamil nás podržel ve spoustě zápasů a jedna chyba se udělá, to k tomu patří,“ pokračoval.

„Je natolik zkušený, že ho to nerozhodí. Vybral si to a už bude fungovat bez chyb,“ hleděl Petrouš spíše k dalším zápasům. Ani střelec ostravského gólu Davor Kukec na otázku, zda ho překvapilo, že míč skončil k síti, se o slávistického brankáře neotřel.

„Jeho podíl nebudu posuzovat,“ pravil rozhodně. „Nevím, co se stalo, jestli dobře neviděl, nebo to nějak skočilo,“ krčil rameny chorvatský záložník. „Čontofalský je ovšem zkušený brankář,“ zdůraznil.

Pravda ovšem je, že na jaře měl Čontofalský několik nejistých zásahů, po nichž Slavia inkasovala. Bývalý trenér Petr Rada tak diplomatický jako jeho nástupce nebyl a pokaždé takové zaváhání zdůraznil. „Body nám berou i zkušení hráči,“ poznamenal.

Bývalý reprezentační brankář Radek Černý se z dlouholetého anglického angažmá vrátil, aby kryl Čontofalskému záda a zaskočil, kdyby se s ním něco přihodilo.

Jarní dvojka Matej Rakovan dosud nemá tolik zkušeností, aby zvládl ligové duely. Avšak jeho výhodné hostování se v létě proměnilo v přestup. Dosud neotřesitelná Čontofalského pozice možná už tak pevná není.

Petrák v souboji s hostujícím Krautem
Petrák v souboji s hostujícím Krautem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud