24. září 2013 • 04:30

Jak probíhal útok na slávisty: Hráče ohrožovaly nezletilé 'děti'!

Autor: kap, kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příznivci fotbalové Slavie sáhli k bezprecedentnímu kroku, jaký pražský klub ve své novodobé historii ještě nezažil. Skupina slávistů v kuklách si v neděli v noci po prohře v Jablonci (1:2) počkala v Edenu na autobus s hráči a po jejich návratu ze severu Čech je slovně i fyzicky napadla. Útok ukončila až policie.



„Řvali po nás, nadávali, házeli světlice, šutrem rozbili nějaké okno od autobusu,“ popsal Sportu incident jeden ze svědků, který si nepřál být jmenován. „Policisté, kteří nás předtím doprovázeli, to viděli, vrátili se a přivolali posily. Trvalo to tak deset minut, kdy jsme byli pod tlakem,“ dodal.

Skupina údajně až třiceti výtržníků podle všeho čekala na slávistickou výpravu u vjezdu do podzemních garáží, k napadení ale nakonec došlo před hlavním vchodem, kde autobus zaparkoval.

„Když autobus zastavil před VIP recepcí u vstupu na stadion, vyřítila se k němu skupina fanoušků. Bylo to pro všechny velké překvapení, nikdo to nečekal,“ popisovala mluvčí klubu Soňa Nouzáková. Část hráčů se pak skryla uvnitř stadionu, zbytek dál trnul strachy v autobuse.

Výsledek řádění? Pět zadržených osob, které policie podezřívá z výtržnictví a poškozování cizí věci. „Policisté nám říkali, že u těch pěti, které chytili, budou muset volat i rodičům, protože to byli nezletilí, šestnácti sedmnáctiletí,“ dodal zdroj deníku Sport.

Autobus hokejistů nezůstal po útoku fotbalových fanoušků bez šrámů
Autobus hokejistů nezůstal po útoku fotbalových fanoušků bez šrámů

Krize Slavie, která se i přes změnu trenéra propadla až na předposlední místo v tabulce, tak dostala děsivé a nedůstojné pokračování. Podle informací Sportu přitom impulsem k útoku fandů nebyla samotná porážka v Jablonci, ale reakce hráčů, kteří po zápase nešli poděkovat svému kotli.

Většina hráčů utekla do kabin, aniž by se směrem ke zhruba dvěma stovkám svých příznivců otočili. „My jsme Slavia, vy nejste nic!“ skandoval kotel, zatímco na hřišti zůstalo několik hráčů včetně Martina Dostála nebo Jaromíra Zmrhala. I oni se nakonec otočili a zamířili do šatny.

Další informace o incidentu na Slavii čtěte v úterním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud