25. září 2013 • 11:45

Neves může proti Spartě hrát, Slavii se upsal na dva roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Slavie Praha posílil stoper Fernando Neves. Vedení klubu dnes definitivně dotáhlo jeho příchod a podepsalo s ním smlouvu do konce června 2015. Pětatřicetiletý kapverdský obránce tak bude moci nastoupit v sobotním ligovém derby proti Spartě.



Zkušený stoper se vrací do české ligy po více než dvou letech. V nejvyšší soutěži už působil v Ostravě, kde ho vedl nový slávistický kouč Miroslav Koubek.

"Slavia je velký kub. V samotném rozhodování mi pomohla přítomnost Maria Ličky a také trenéra Koubka, kterého znám dobře z Baníku. Když mi Slavia dala nabídku, tak jsem neváhal a jsem moc rád, že to vyšlo," uvedl pro klubový web Neves.

Slavia s ním byla dohodnutá už na začátku týdne a zkušený zadák již v pondělí nastoupil za vršovický tým v Juniorské lize proti Mladé Boleslavi. Teprve nyní ale Pražané s hráčem doladili poslední detaily transferu.

"Příchod Nevese je po legislativní stránce dotažen. Jeho startu v derby nic nebrání," uvedla Slavia na svém twitterovém účtu. "Udělám maximum pro to, abych byl na utkání připravený. Pak už je to jenom na trenérovi, jak se rozhodne," řekl Neves.

V neděli už osobně sledoval ligovou prohru Slavie 1:2 v Jablonci. "Kluci hráli dobře, bojovali a určitě si nezasloužili prohrát gólem v poslední vteřině zápasu. Bod si určitě zasloužili," prohlásil.

Neves, jenž naposledy hrál za druholigový francouzský klub Chateauroux, by měl pomoci vyztužit obranu červenobílých, která v devíti kolech inkasovala 21 branek. Pražané jsou kvůli tomu v tabulce před derby až na předposledním místě.

Zkušený bek v české lize v Ostravě odehrál 54 zápasů a pomohl Baníku k třetímu místu v sezoně 2009/10. V nejvyšší soutěži dal sedm branek. Stoper vysoký 190 centimetrů nasbíral přes čtyři desítky startů v reprezentaci Kapverdských ostrovů, kterou letos vedl jako kapitán na africkém šampionátu.

Fernando Neves blokuje jednu ze střel boleslavského hráče ve svém prvním zápase za rezervu Slavie
Fernando Neves blokuje jednu ze střel boleslavského hráče ve svém prvním zápase za rezervu Slavie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud