18. října 2013 • 08:49

Trest pro Spartu. V Rakousku nesmí hrát proti místním týmům

Autor: jon, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní příprava s Admirou Wacker v rakouském Bad Leonfeldenu má pro fotbalovou Spartu nepříjemnou dohru. Utkání se kvůli řádění letenských fanoušků nedohrálo, pražský celek nyní obdržel trest z rakouské strany. Sparta nesmí hrát až do konce září 2014 přátelské zápasy na rakouské půdě proti místním týmům. Informaci přinesl server 90minuten.at.



Červencové utkání Sparty proti Admiře Wacker poznamenalo nesmyslné řádění fanoušků. Někteří z příznivců, kteří letenský tým přijeli podpořit, se totiž chovali jako naprostí šílenci. Jeden z dělbuchů, který vyletěl ze sparťanského kotle, přistál u pomezní čáry těsně vedle asistenta rozhodčího.


Utkání bylo kvůli tomu za stavu 1:1 předčasně ukončeno. "Je mi líto našich SLUŠNÝCH fanoušků, kteří za námi vážili dalekou cestu a dopadlo to takhle…“ uvedl na twitteru po utkání naštvaný gólman Sparty Tomáš Vaclík.

Sparta dostala od české disciplinárky 100 000 korun pokutu za to, že nedokázala zajistit dostatečnou pořadatelskou službu, která by fanoušky v přípravném utkání zvládla. Nyní, po více jak třech měsících, přišel trest i z rakouské strany.

Rakouská fotbalová asociace na svém zasedání z 26. září rozhodla, že Sparta nesmí až do 30. srpna 2014 hrát přátelské zápasy na rakouské půdě proti místním týmům. Uvedl to rakouský server 90minuten.at

Vzhledem k tomu, že do země jezdí tým často na soustředění a pořádá zde herní kempy, jde o nepříjemnou komplikaci.

Fanoušci, kteří mají incidenty v zápase s Admirou na svědomí, výrazně poškodili klub a jeho dobré jméno. Sparta se od podobných projevů distancuje,“ uvedl Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha.
 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud