30. října 2013 • 14:37

VELKÝ PŘEHLED: Plzeň kope nejvíc penalt, Sparta je lépe proměňuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMPLETNÍ STATISTIKY | Penalta pro Plzeň. To je slovní spojení, které v posledních sezonách rozděluje fotbalové fanoušky v Česku. Část z nich je přesvědčena, že jich zahrává „až moc“. Čísla potvrzují, že v počtu nařízených pokutových kopů nemá Viktoria od sezony 2010/2011 konkurenci. Tuto výhodu dostala pětadvacetkrát, což je téměř dvakrát tolik, než mají Sparta a Jablonec (13).



Trénink zaměřený na penaltové exekuce by měl častěji zařadit do programu trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba. Jeho tým sice od léta 2010 zahrával jednoznačně nejvíc penalt v lize, ovšem v úspěšnosti provedení patří s 68 procenty v Gambrinus lize k nejhorším!

Když si v průběhu druhé půle nedělního duelu v Teplicích postavil Marek Bakoš balon na bílý bod, byl to 25. pokutový kop pro Plzeň od začátku prvního mistrovského ročníku Viktorie (2010/2011). Deník Sport spočítal všechny penalty, které sudí za necelé tři a půl sezony nařídili, a vyšlo, že západočeský klub dostal tuto výhodu téměř dvakrát častěji než týmy na děleném druhém a třetím místě – Sparta a Jablonec (po 13).

Plzeň nejvíc penalt za poslední tři a půl roku kopala, zároveň také čelila pouze třem pokutovým kopůmFoto sport

Naopak z klubů, které po zmíněné období působily v nejvyšší soutěži bez přerušení, jich nejméně zahrávala Slavia (4).

Na vysokém počtu penalt má každopádně vysoký podíl i herní kvalita Viktorie. I když nyní Horváth a spol. prochází herním útlumem, v dlouhodobějším měřítku jsou nejofenzivnějším týmem, jehož náběhy v rychlosti do pokutového území se soupeřům špatně brání a pro sudí jsou případné střety mnohem hůř čitelné než v běžných ligových situacích.

Podívejte se na velký penaltový přehled sestavený deníkem Sport. Kdo zahrával nejvíc penalt? Který tým naopak nejvíce pokutovým kopům čelil?

Jen hrstka týmů má horší procento úspěšnosti z pokutových kopů než Viktoria PlzeňFoto sport

Za tři a půl roku sice kopala Plzeň hned pětadvacet penalt, proměnila jich však jen sedmnáctFoto sport

Nejvíc penalt kopou – a nejvíc jich pokazí. Fotbalisté Viktorie Plzeň drží i toto nedobré prvenstvíFoto sport

Středeční vydání Deníku Sport je plné zajímavých informací Středeční vydání Deníku Sport je plné zajímavých informacíFoto sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud