1. listopadu 2013 • 14:22

Plzeň léčí krizi! Jedna výhra z osmi pokusů, od léta 2010 nebylo hůř

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 | Statistiky mluví jasně: od léta 2010 neprožívala Plzeň výsledkově horší časy. Aby v osmi po sobě jdoucích zápasech (liga a evropské poháry) uhrála jen jednu jedinou výhru, to Viktoria nezná. Během posledního období zaznamenala i nejdelší gólový půst. Pokud chce ještě pomýšlet na obhajobu, restart musí zapnout co nejdříve. Další šanci má dnes proti Jablonci.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 11. • 20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
6:1
ONLINE
1. listopadu
20:15
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
Góly

Domácí: 16. Horváth, 23. Tecl, 45. Tecl, 55. Kolář, 68. Horváth, 86. Wágner

Hosté: 11. Piták

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka (C), Hubník – Petržela, Hořava, Kolář (81. Bakoš), Horváth (87. Pospíšil), Ďuriš – Tecl (74. Wágner).

Hosté: Špit – Rossi, Kysela, Novák, Beneš – Čížek (87. Vukadinovič), Kubista, Loučka (C), Vaněk, Vošahlík (63. Třešňák) – Piták (75. Jurča).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Řezník, Pospíšil, Kovařík, Wágner, Bakoš, Veselinovič

Hosté: Valeš, Hronek, Jurča, Kopic, Vukadinovič, Hubník, Třešňák

Karty

Domácí: Čišovský, Rajtoral

Hosté: Novák, Čížek, Vošahlík, Novák (č), Loučka

Rozhodčí

Zelinka – O. Pelikán, J. Paták

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

9 180 diváků

Osm posledních zápasů – čtyři porážky, tři remízy, jedna výhra, čtyřikrát bez vstřeleného gólu, jen šest nastřílených branek. Bilance, na kterou není Plzeň vůbec zvyklá. Ostatně, od startu mistrovské sezony 2010/2011 takovou nepamatuje.

„Potřebujeme zažít zlomový zápas, věříme, že to zlomíme právě s Jabloncem,“ doufá stoper Václav Procházka. Viktoriánům to drhne, podle čísel a statistik nejvíc za poslední tři a půl sezony.

REKORDNÍ NEPŘÍZNIVÁ SÉRIE VIKTORIE PLZEŇ
Liberec–PLZEŇ 1:1
PLZEŇ–Manchester C. 0:3
PLZEŇ–Dukla 0:0
Jihlava–PLZEŇ 1:2
CSKA–PLZEŇ 3:2
PLZEŇ–Slavia 1:1
Bayern–PLZEŇ 5:0
Teplice–PLZEŇ 1:0

Od 1. září, kdy skolili Olomouc (3:2), si v následujících osmi utkáních v Gambrinus lize a v Champions League připsali jediné vítězství. Podtrženo sečteno – získali v nich šest bodů. Doposud nejhorší výsledek v osmi po sobě jdoucích duelech zaznamenali od léta 2010 v sezoně 2011/2012, a sice 11 bodů.

Že to není na hřišti ono, vypovídá i střelecká bilance – ve zmiňovaném časovém úseku vyšla Plzeň čtyřikrát naprázdno, tedy přesně v polovině utkání. V předešlých letech s takovým počtem vystačila na celý rok, v ročníku 2010/2011 se jí to přihodilo dokonce jen dvakrát.

Do posledního období se vměstnal i nejdelší gólový půst Západočechů. Branky Daniela Koláře v duelu v Liberci a Františka Rajtorala v Jihlavě dělilo 272 minut. Mezitím se Horváth a spol. neprosadili proti Manchesteru City a s Duklou. Vlastní rekord z uplynulé sezony „překonali“ o dvě minuty.

Zklamaní hráči Plzně po prohře v Teplicích
Zklamaní hráči Plzně po prohře v Teplicích

Vzhledem k nejvyšším ambicím je pro Plzeň nutností začít statistiky rapidně vylepšovat. Další příležitost bude mít dnes večer doma s Jabloncem. Loni sice měla po 12 kolech o tři body méně, jenže na lídra ztrácela pouhý bod. Nyní sedm.

„Liga nabírá rychlé tempo, víme, že doma musíme být stoprocentní. Budeme se snažit pro to udělat maximum, věřím, že to tak bude vypadat i na hřišti,“ uvedl trenér Plzně Pavel Vrba, který ovšem s nejvyšší pravděpodobností nebude mít k dispozici krajního obránce Davida Limberského, jenž má virózu. Povede se Viktorii restart?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud