6. listopadu 2013 • 13:20

Poplach v Jihlavě: Pokud nezvládne domácí zápasy, může přijít řez

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půlmilionovou pokutu jako v Jablonci hráči Jihlavy za sobotní výkon v Brně (0:1) nedostali, ani jim klub nezkrátil naplánované volno. Přesto porážka a hlavně výkon, jaký Vysočina v Králově Poli odvedla, nezůstal bez odezvy. Trenér František Komňacký vyslal k hráčům jasný vzkaz: buď zvládnete domácí zápasy, nebo v zimě přijde řez.



Způsob hry, s jakým Jihlava došla k další venkovní prohře, označil František Komňacký za líný fotbal. „Oni (hráči Jihlavy) nehrají. Z naší strany to byl líný fotbal. Hráč je obsazený, tak nehraje. Naše hra byla jen o tom, jestli gól dostaneme, a kdy,“ zlobil se Komňacký hned po zápase. A připustil, že má nad čím přemýšlet.

Po pondělní dohrávce v Ďolíčku klesla Vysočina na sestupovou pozici, má stejný počet 11 bodů jako Znojmo. Kouče rozladilo hlavně to, že na hřištích soupeřů si jeho tým počíná úplně jinak než doma.

Výkon v Brně pak byl ze všech venkovních zápasů zřejmě nejhorší.

„Bylo to strašný. Brno nás přehrálo v agresivitě. Jestli se chceme zachránit, tak takhle nemůžeme pokračovat. V tabulce je to velká komplikace a každý musíme začít u sebe,“ zpytoval svědomí záložník Lukáš Masopust.

Během dvou dnů volna mohli jihlavští hráči přemýšlet, co zlepšit. Komňacký jim na odpočinek nesáhl, ačkoliv v něm bublala zlost.

„Takový chladný, bezkrevný výkon, kdy necítíte, že hráči udělají všechno pro dobrý výsledek, z toho má brouka každý trenér. Venku jsme poloviční, někdy ani to ne,“ rekapituloval.

Tři body musí zůstat doma!

Webovým stránkám Vysočiny Jihlava už dominuje pozvánka na páteční zápas s Baníkem Ostrava. Slogan jasně nabádá: „Tři body musí zůstat doma!“ K tomu se upíná i Komňacký. Na svém stadionu Jihlava přivítá po ostravském Baníku do konce podzimu ještě 1. FC Slovácko a oba to budou záchranářské duely jako řemen.

„Hrajeme možná o život. Pokud tyto zápasy zvládneme, pak nás může trápit, že venku málo získáváme, ale nemusí to být fatální. Pokud by se ale nezvládaly ani zápasy doma, pak to bude o holém bytí a nebytí. Pak už řez v kádru musí nastat, včetně možná trenéra,“ řekl jasně.

O tom, co bude v zimě, Komňacký pod vlivem sobotního malátného výkonu už přemýšlí. Cítí, že do bojů o zachování prvoligové příslušnosti by se Jihlavě bojovník, ochotný nechat na hřišti všechno, náramně hodil.

„Do budoucna Jihlava bude muset mít hráče, kteří budou mít přístup k zápasu, nasazení, důraz a agresi, tedy věci, které by měly být samozřejmé. Takové musíme do mužstva přivést. Jak vidíme při zápasech venku, v kádru je nemáme,“ dodal směrem k vlastní kabině.

Bilance fotbalové Jihlavy

Jihlava doma

3 – 1 – 2

Jihlava venku

0 – 1 – 6

Jihlavský los pro zbytek podzimu

14. kolo           Baník Ostrava (doma, 8. 11.)

15. kolo           Příbram (venku, 23. 11.)           

16. kolo           1. FC Slovácko (doma, 29. 11.)

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud