12. listopadu 2013 • 11:00

Plzeň si vyhlédla posilu ve druhé lize. Stojí o ni však i Liberec a Příbram

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čert a dobrý bafuňář nikdy nespí, takže Viktoria Plzeň i ve zdánlivě hluchém období pracuje na posílení svého kádru. Jednou z posil, které by v zimě mohly zamířit do Štruncových sadů, je Miljan Vukadinovič, dvacetiletý ofenzivní talent Táborska. „Je to zajímavý hráč,“ prohlásil na adresu srbského fotbalisty plzeňský sportovní manažer František Mysliveček.



Táborsko je podzimním půlmistrem druhé ligy, a tak není divu, že jeho zápasy navštěvuje čím dál víc skautů a pozorovatelů z nejvyšší soutěže. Jedním z nejsledovanějších hráčů týmu, jehož osu tvoří gólman Michal Toma, veterán Jan Šimák a útočník Miloslav Strnad, je krajní záložník či útočník Miljan Vukadinovič. Krouží kolem něj už Plzeň, Liberec i Příbram.

Kouč Viktorie Pavel Vrba se byl na dvacetiletého Srba osobně podívat minulý týden při zápase s Karvinou, sportovní manažer Západočechů František Mysliveček ho sledoval už ve vícero utkáních.

„Když jsem se o Miljanovi bavil s panem Myslivečkem, řekl mi, že je to zajímavý hráč. Někdo mi pak řekl, že se líbil i panu Vrbovi,“ tvrdí Tomáš Samec, výkonný ředitel Táborska.

Vukadinovič, jehož starší bratr Vukadin je v kádru prvoligového Jablonce, dal v této sezoně dva góly, na další tři přihrál. Standardní situace rozehrává kvalitně oběma nohama – a hlavně je poměry českého fotbalu nadprůměrně rychlý.

„Je to podobný typ jako Pilař, na levou stranu plzeňské zálohy by se perfektně hodil,“ míní nejmenovaný trenér. Je přitom veřejným tajemstvím, že post levého záložníka je dlouhodobě největší slabinou mistrovského týmu.

Jan Kovařík, posila za 16 milionů korun, vysoká očekávání nenaplnil, a tak Vrba tohle místo nyní látá slovenským útočníkem Michalem Ďurišem.

Plzeň však není jediným prvoligovým klubem, který má Vukadinoviče v merku. „Víme, že o něj začíná být zájem, jezdí se na něj koukat třeba Liberec nebo Příbram,“ podotýká Samec.

„Pan Větrovský z Příbrami se mě ptal, na kolik si Vukadinoviče ceníme. Tak jsem mu odpověděl, že bychom za něj chtěli postavit jeden sektor na novém stadionu,“ dodává šéf Táborska s úsměvem.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud